Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » III Kадетско првенство Нишавског округа у шаху


Unknown 08:59:00 0


Проф. Драган Живић, ФИДЕ мајстор, Дечји центар Ниш


Протеклог викенда је у ОШ „Ратко Вукићевић“ у Нишу одржано III Kадетско првенство Нишавског округа у шаху за 2014. годину. Полазници Школе шаха Дечјег центра-Ниш постигли су одличне резултате и освојили прегршт пехара и медаља.

Kод девојчица, освојили смо 3 злата у 3 различите категорије!!! Мара Стевановић (Ж6), Ива Вуксановић (Ж8) и Уна Вуксановић (Ж10) су победиле у својим категоријама, а треба посебно нагласити заједничку победу на турниру свих девојчица до 10 година, сестара Иве и Уне Вуксановић, са 8 поена из 9 кола!

У категоријама дечака пласман наших полазника је следећи:
Дечаци до 8.година:
I и II место поделили су Јован Стевановић и Филип Здравковић, са 8,5 поена!!! Међусобни, борбени реми, а све остале противнике добили! Тек пети додатни критеријум (већи број партија црним фигурама) је одлучио да је Јован освојио златну, а Филип сребрну медаљу.
У групи предшколаца, најуспешнији је био Петар Вучковић, са 5 поена, на одличном IV месту. Такође, предшколац, Вук Цветковић, је тек 13-ти, али, 3 добијене позиције је изгубио због „немогућег потеза“, па ће са искуством и пласман на табели бити рапидно бољи.
Дечаци до 10.година:
Победио је Радивоје Ђурић, са 8 поена из 9 партија! Треће место и бронзану медаљу, освојио је Петар Миленковић, са 7 поена. Петар Савић је пети, са 5,5 поена. Радивоје Ђурић је испунио услов за III категорију!
Дечаци до 14.година:
Алекса Робавс је освојио шесто место, са скромних 1,5 поена из 6 кола. С обзиром да је Алекса један од „најстаријих почетника“ у историји Школе шаха ДЦ, и да је за пар месеци вежбања освојио IV па III категорију, и да је група до 14.година изузетно јака, резултат је пристојан.

Дакле, код девојчица: 3 учеснице, 3 прва места! Kод дечака: 8 такмичара, 3 прва места, 1 друго (односно сребро, на деоби првог места) и 1 треће место!
Треба сагледати и 2 злата бивших полазника Школе шаха ДЦ, пре свега Душана Петровића, до 12. година, који је до септембра био наш члан, као и злато најбољег дечака на читавом турниру МK Стефана Стојиљковића.
Школа шаха Дечијег центра из Ниша је у последње две деценије изнедрила преко 50 првака ШС Централне Србије и десетак потоњих шампиона државе. Основана давне 1960. године (МK Драгољуб Михајловић, наставник и ИА, водио школу до 1992. године), најстарија је у земљи и полако се приближава великом јубилеју: 55. година постојања и рада.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост