Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Базаарт и О.Ш. „Алекса Шантић”


Unknown 09:43:00 0

Тамара Вукашиновић, ОШ „Алекса Шантић“ Београд

У школској 2014-15. години наша школа и организација Базаарт је отпочела инплементирање пројекта „Медиате: Mетод eдукативне драме за инклузивност и толеранцију, у нижим разредима.
Циљ пројекта је интелкултурално учење кроз драму, примене драме у образовном систему и начину на који драма у образовне сврхе може да допринесе смањењу дискриминације. Учесници пројекта су учитељице: Ивана Максимовић, Снежана Мијић, Љиљана Лукић, Сузана Врачар, Јадранка Бајић Лупа, Биљана Батез, Милица Недић и Тамара Вукашиновић. Свака учитељица је одабрала по два ученика из свог одељења. Да би пројекат био успешнији, сарађујемо и са Основном школом Милоје Васић и њиховом учитељицом Виолетом Митровић.
Радионице се одвијају једном седмично, по два школска часа у ОШ „Алекса Шантић, ОШ „Милоје Васић и „Малом Шантићу. Ученици кроз игру обрађују задате теме. Сви учесници равноправно учествују у креативном активном процесу. Кроз игру, на плану фикције, ученик упознаје теме и вредности предмета.
Најзначајније у овом процесу је то што ученик прави паралелу између свог искуства и датог градива, и кроз креативну интерпретацију развија способност тумачења и примене градива.





«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост