Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Школа за основно и средње образовање "14. Октобар" Ниш


Unknown 18:25:00 0Прво одељење за децу са посебним потребама формирано је у ОШ "Вожд Карађорђе" 1937.г. а убрзо и у OШ "Краљ Александар". Ова одељења су радила до 1944.г. Наставак рада уследио је 1952.г.у данашњој школи "Радоје Домановић". Данас се школа "14. октобар" налази у наменски саграђрном објекту у који се уселила 1972.г. и који је површине 2500 метара квадратних.

Објекат се састоји од девет учионица, четири радионице, фризерског салона, два кабинета за наставу, фискултурне сале, просторије за продужени боравак, трпезарије као и све просторије потребне за рад стручних сарадника (логопеда, социјалног радника и психолога) и административног особља. Деци су у дворишту школе доступни травнати терен и асфалтирани спортски терен.
У школи постоје и раде многобројне спортске, културно-забавне и друге секције, као и Ученичка задруга "Наша нада".
Дефектолози наше школе се о свим стручним питањима и унапређењу наставе баве како на Стручним активима у школи, тако у и оквиру Друштва дефектолога.
Оснoвну школу похађа 90 ученика у 15 одељења. Патронажа обухвата 2 ученика. Средњу школу похађа 96 ученика у 12 одељења.
Дан школе је 14.октобра, а школска слава Свети Сава 27.јануара.
Званичан сајт школе: www.14oktobar.edu.rs

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост