Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ИЗЛОЖБА „ПРВИ СВЕТСКИ РАТ У КЊИЖЕВНОСТИ”


Tabla 14:00:00 0


Лидија Марић Јовановић, литерарна секција „Разиграно перо”,
ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац








На Сајму науке ове године у ОШ „Миле Дубљевић” у Лајковцу учествовали су ученици VI-3 и VI-4 разреда, чланови Литерарне секције „Разиграно перо”, представљајући путем изложбе у холу школе своја истраживања и своје радове настале у радионицама под називом Први светски рат у књижевности.


Прва радионица имала је за циљ упознавање ученика са поетским и прозним делима српских књижевника чија је тематика везана за Први светски рат. Након кратког уводног предавања проф. Лидије Марић Јовановић, ученици су подељени у четири групе  добили истраживачке задатке на којима ће радити. Циљ друге радионице била је израда и избор материјала, као и реализација изложбе ученичких радова.

Изложба се састоји из неколико складно укомпонованих тематских целина: „Први светски рат у српској поезији” са посебним освртом на биографије и песме Милутина Бојића и Владислава Петковића Диса, „Први светски рат у српској прози” са посебним освртом на дело Бранислава Нушића Деветстопетнаеста” и кратке описе 10 најзначајнијих романа са тематиком Првог светског рата који су објављени у српској књижевности од 1920. године до данас.

Изложба је постављена 13. децембра 2018. и може се погледати до 20. јануара 2019. године.



 
  

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост