Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Безбедност деце на интернету


Tabla 13:00:00 0


Народна библиотека „Рака Драинац“ Блаце



 



Народна библиотека "Рака Драинац" Блаце је за ученике ОШ "Стојан Новаковић", наставнике и родитеље приредила Трибину "Безбедност деце на интернету".

Предавање је одржао сертификовани предавач МУП-а Влада Арсић.

Влада Арсић
Због учесталих немилих догађаја у Србији, у којима су жртве деца, наша је обавеза да упозоримо на опасности за које нису свесни и дамо савете како да их препознају. У својим књигама “Армагедон” и “Изгубљене у магли”, аутор је истраживао и писао о проблемима трговине људима и принудне проституције у Србији, начину врбовања жртава и криминалној делатности, која све више добија маха и на нашим просторима.

Трибине нису усмерене против интернета, друштвених мрежа, већ су покушај да се деци укаже да он није баш безбедно место како се то чини, наглашава Арсић:


Тема  Трибине је злоуботреба интернета. Циљ је да се деца и родитељи упозоре на које све то начине неко дете може физички бити угрожено. Интернет је постао поље где се све више налазе људи који немају добре намере, педофили и трговци људима. Оно што већина родитеља не зна је да ако је њихово дете кући крај свог рачунара не значи да је безбедно. На трибини  је показано и неколико филмова заснованих на истинитим догађајима који на најбољи начин илуструју саму методологију рада предатора, на који начин прилазе деци и врбују их.

 


Славица Павличевић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост