Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ОМЛАДИНСКА ЛИГА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ 2018


Tabla 10:00:00 0

ДШК "Основац" (све три екипе)






      ДЕЧИЈИ ШАХОВСКИ КЛУБ "ОСНОВАЦ" ТРИЈУМФАЛНО КРОЗ КОНЧАРЕВО - ДЕЧАЦИ ЗЛАТНИ, ДЕВОЈКЕ СРЕБРНЕ!!
      МУШКА ЕКИПА ДШК "ОСНОВАЦ" ОСВОЈИЛА ЈЕ ТИТУЛУ ОМЛАДИНСКИХ ПРВАКА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ, ДОК ЈЕ ЖЕНСКА ЕКИПА ОДБРАНИЛА ТИТУЛУ ВИЦЕПРВАКИЊА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ!!


У хотелу "Алфа" у Кончареву претходног викенда је одржано Омладинско екипно првенство Централне Србије у шаху за 2018. годину – “Омладинска лига Централне Србије”. Такмичење се играло посебно у женској, посебно у мушкој конкуренцији, у 7 кола са темпом игре од 50 минута плус 10 секунди бонификације по потезу.

У конкуренцији омладинки учествовало је 8 екипа, а у конкуренцији омладинаца 12. Дечији шаховски клуб “ОСНОВАЦ” имао је једну екипу у женској конкуренцији и две екипе у мушкој.

Млади шахисти нашег клуба још једном су сјајно представљали како свој клуб, тако и Град Ниш и наставили успешан низ освајања медаља на кадетско – омладинским такмичењима. За четири године постојања клуба, са сваког екипног такмичења на коме смо учествовали, враћали смо се са освојеним победничким пехарима и медаљама!

ДШК "Основац" - мушка екипа


У конкуренцији омладинаца, наша екипа у саставу Лукић Никола, Лукић Јован, Павловић Андрија и Петровић Немања, освојила је прво место, победнички пехар и златне медаље. Они су у седам одиграних кола, забележили пет победа и два меча одиграли нерешено, завршивши такмичење без иједног пораза.

Наша друга мушка екипа, која је наступила у саставу Видојковић Илија, Недељковић Младен, Костадиновић Урош и Миленковић Ива, забележила је три победе, један меч одиграла нерешено и претрпела три пораза – од чега су два од две првопласиране екипе, што јој је донело пласман у средину табеле, на шестом месту.

У мушкој конкуренцији је учествовала још једна екипа из Ниша - екипа ШКГН “Наис” - која је на крају заузела треће место и освојила бронзане медаље.

ДШК "Основац" - женска екипа


У конкуренцији омладинки, нашу екипу чиниле су Стевановић Јелена и Павловић Андреа, које су од 14 могућих поена сакупиле чак 11.5 чиме су супериорно освојиле друго место и одбраниле прошлогодишњу титулу омладинских вицепрвакиња! И ове године највећег конкурента у борби за победнички пехар имали смо у одличној екипи Омладинског шаховског клуба “Параћин”, од кога смо нажалост изгубили и тако распршили снове о првом месту.

Имајући у виду просек година старости наших екипа – мушке екипе 14.5 година, женске екипе 15 година – а да је ово такмичење за омладинце до 20 година старости, наш клуб ће најмање још 5 година моћи с правом да се нада изузетним резултатима на овом такмичењу.

Овим изванредним успехом заокружили смо фантастичну такмичарску годину у којој смо почетком године на Трећем Балканском екипном првенству, одржаном у Бугарској – на коме смо били једина екипа која је представљала Србију - поделили прво место у изузетно јакој конкуренцији.


Проглашење победника

Затим смо, у Крагујевцу, супериорно одбранили титуле Екипних кадетских првака Централне Србије у обе конкуренције – чиме смо три године заредом најбољи кадетски клуб у Централној Србији на том такмичењу.

Пре нешто више од 20 дана, наше девојке су освојиле вицешампионску титулу у Првој сениорској лиги Централне Србије за жене, где им је за длаку измакао пласман у Прву женску лигу Србије – што је највиши ранг такмичења у сениорској конкуренцији!

И на крају је дошао и овај фантастичан резултат, чиме смо наставили континуитет изванредних резултата на кадетско – омладинској сцени у Централној Србији. 

ДШК "Основац" - мушка и женска екипа


Поред свих ових резултата, не можемо а да не истакнемо и другу страну медаље, која је нажалост ни мало лепа. За сва такмичења смо финансијска средства, неопходна за одлазак екипе на такмичење, набављали у последњи час – ИСКЉУЧИВО уз немерљиву помоћ родитеља деце и пар приватних фирми у граду, без скоро икакве помоћи од стране Града. Оног истог града који смо са поносом и - без лажне скромности – са приличним успехом представљали на сваком такмичењу на којем смо учествовали у ове четири године постојања клуба. Изузетно је тешко спремати се за неко такмичење, када до последњег дана не знамо да ли ћемо уопште успети да учествујемо на њему.

Упркос свему томе се не предајемо, већ након сваког такмичења бивамо све јачи и све решенији да истрајемо у тој “Сизифовској” борби јер имамо изванредну децу у клубу која то заслужују и оправдавају на сваком турниру.

Неисцрпна љубав, како према деци, тако и према овој племенитој игри на 64 магична црно-бела поља, пружа нам снагу да истрајемо у овим тешким временима и да ипак успевамо како знамо и умемо да им омогућимо прилику да покажу све оно што знају.

Улагање у младе је улагање у будућност и то је звезда водиља у нашем клубу, због чега и јесмо специфични у односу на друге клубове и оријентисани искључиво на најмлађи нараштај. Постигнути резултати у претходном периоду су нам најбољи показатељ да смо на правом путу.


Фото: ДШК "Основац"


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост