Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Када учитељ из хобија организује књижевна дружења


Tabla 09:00:00 0


Нада Кљајић, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово, ИО „Олга Петров“ Баранда







Нада Кљајић
У Баранди се већ четврти пут (од 2015. године) одржава културна манифестација под називом „Књижевно вече за наду“ у организацији учитељице Наде Кљајић.

Идеја о овом дружењу је проистекла из једноставне жеље да се лепим песничким речима, игром, песмом и музиком слави култура и оптимизам. Није потребно спомињати у каквом времену тренутно живимо и како на  све нас  утичу медији, јер нам је свима то јасно. Зато је овај мали а квалитетан допринос култури, просто речено, био неопходан. Неопходан и у циљу приказа неких оригиналнијих и целовитијих идеја од оних које нам се тако агресивно и без поштеде намећу са свих страна.

До сада су на овим дружењима велики допринос дали цењени и поштовани песници, писци просветни радници, КУД-ови из Панчева и Београда, Beodance плесна група из Панчева, школски тамбурашки оркестар из школе из Сакула, ученици оперски певачи из музичке школе из Панчева, чланови УПИК-а (Удружење параплегичара и квадриплегичара), чланови Удружења учитеља из Бечаја, ђаци школе из Баранде, родитељи и љубитељи и поштоваоци културе.



«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост