Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » 14. ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ – КИДС ФЕСТ


Tabla 08:00:00 0





Моја филмска звезда
Од 15. до 21. октобра у биоскопу Вилин Град
Позивамо вас да и ове године будете део чудесног дечијег филмског света!


У понедељак, 15. октобра, почиње 14. ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ – највећа манифестацију у области културе и забаве за децу и младе, која је подржана од стране Министарства културе.

КИДС ФЕСТ ће се одржати од 15. до 21. октобра у биоскопу „Вилин Град“ у Нишу. Осим у Нишу, фестивал се огранизује и у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и у још 30-так градова широм Србије.

Током КИДС ФЕСТ-а приказују се најквалитетнија филмска остварења која долазе из целог света за децу предшколског, школског и средњошколског узраста, а важан део фестивала јесу и забавне и креативне радионице и играонице у којима се деца едукују о важним темама на њима прилагођен начин.

Мали хероји су свуда око нас, а то је доказао и Вили у филму "Брзи брзић". Из Финске и Пољске нам стиже филм "Мумини и зимске чаролије" и доноси причу о госту који доноси мноштво мера и даје праву чаролију зими, а назива се Божић. Авантуре малог трактора Фергија се настављају у новом наставку филма “Мали трактор Ферги 3”. Анимирани филм "Капетан Мортен и краљица паукова" говори о дечаку који мора бити смањен да би одрастао, а цртаћ "Цирклин, Коко и дивљи носорог" представља дружину која заједно креће на путовање које их учи да одрастање није баш тако једноставно. На репертоару ће бити и играни филм "Хозентарус" - прича о једном Краљу који је имао све, сем Хозентауруса.

 "Мали весељак: брод спасилац" је филм који говори о томе младом спасилачком чамцу Елијасу, који добија позив да пређе да ради у Велику луку. У филму "Пат и Мат 2" два пријатеља се суочавају са проблемима које су сами створили и покушавају да их реше на све могуће и немогуће начине. Филм који говори о безусловној љубави између човека и пса јесте "Бела и Себастијан - најбољи пријатељи", али филм који говори о необичном пријатељству између човека и животиње је авантура "Мој пријатељ жирафа" у којој Патерсон Пепс има најбољег пријатеља: Рафа, жирафу.

3Д техника је нешто што доприноси комплетној филмској чаролији, те се тако и ове године на КИДС ФЕСТ-у могу погледати филмови рађени у овој техници. Из Канаде нам стиже филм "Мисија Катманду: Авантуре Нели и Сајмона" и доноси причу о истраживачу који креће у авантуру, одлучан да докаже да постоји Јети. Најмлађа публика ће моћи да види филм "Фердинанд 3Д", који је освојио срца шриом света.

Као и претходне године, у оквиру КИДС ФЕСТ-а тинејџери ће моћи да погледају најактуелније филмове намењене њиховом узрасту - "Аладин 2", "Еспен у свету планинског краља", али и одређене филмове који су препоручени како за њих, тако и за децу: "Играчке из будућности" и "Фантастичан дан на планети Земљи".

Цене улазница за Кидс фест у биоскопу „Вилин Град“:

Цена карте за организоване посете:
150 динара за 2Д филмове
250 динара за 3Д филмове

Цена карте за индивидуалне посете:
160 динара за 2Д филмове
260 динара за 3Д филмове

Информације о картама и резервацији филмских пројекција за школе:

Маријана Витас               065 9 000 391            marijana.vitas@mcf.rs
Жарко Денић                  064 827 97 22            vilingrad.nis@vilingrad.rs


Програм за друге градове можете видети на сајту КИДС ФЕСТА.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост