Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » У БАЊА ЛУЦИ - ПРЕСТОНИЦИ ДЈЕЧИЈЕГ ЦАРСТВА


Tabla 14:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ „Свети Сава“ Младеновац


 



КЉУЧАР ДЈЕЧИЈЕГ ЦАРСТВА је постао Леон Петронијевић ученик 4/3 разреда наше школе на 11. Међународном фестивалу дјечије поезије „ДЈЕЧИЈЕ ЦАРСТВО 2017” одржаном 27. и 28. априла 2017. у Бања Луци.

Леон је изборио финале на Фестивалу поезије београдских основних школа “Мали победник” и са још 60 најбољих се борио за титулу апсолутног  победника  фестивала - МАЛИ ПРИНЦ.

У веома јакој конкуренцији, Леон је стекао диплому - КЉУЧАР ДЈЕЧИЈЕГ ЦАРСТВА, која има ранг похвале.

На овогодишњи конкурс стигло је преко 5.000 радова које је писало скоро 4.000 малих песника из основних школа из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Словеније.

У финалном такмичењу у Градском позоришту “Јазавац”,  на највећем регионалном фестивалу дечије поезије „Дјечије царство" учествовали су ученици од 1. до 8. разреда.

Финалисти су рецитовали своје песме пред стручним песничким жиријем. У жирију су били: Љубивоје Ршумовић, Јово Чулић, Душан Поп Ђурђев и Тоде Николетић.

Финалисти су награђени дипломама, књигама, мајицама, а за успешан и предан менторски рад диплому је добила и учитељица Славка Аврамовић.

Било је изузетно задовољство дружити се са песницима, вршњацима и колегама из Скопља, Загреба, Врбаса, Прилепа, Бања Луке..., упознати занаменитости Бања Луке, посетити Дјечије позориште и Музеј позоришних лутака.

Међународни фестивал дјечије поезије „ДЈЕЧИЈЕ ЦАРСТВО" организују Култ арт и Град Бања Лука 11. годину заредом уз подршку и помоћ Републике Српске и сарадњу Змајевих дечијих игара из Новог Сада.

  

 

 


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост