Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Писац Урош Петровић са блачким основцима


Tabla 10:00:00 0

Народна библиотека „Рака Драинац“ Блаце




Писац Урош Петровић са блачким основцима у Народној библиотеци "Рака Драинац" Блаце.

Познати писац Урош Петровић био је гост Народне библиотеке "Рака Драинац" Блаце. Тим поводом библиотеку у Блацу обишли су ученици трећег разреда Основне школе "Стојан Новаковић" Блаце са својим учитељима и провели дивно дружење са писцем. Књижевном  сусрету  присуствовали су и полазници радионица "Креативно писање" и "Новинарске радионице" Народне библиотеке "Рака Драинац".

Урош Петровић захваљујући својим делима и послу којим се бави пропутовао је свет и само у последњих годину дана боравио у неколико земаља (Словенији, Енглеској, Италији, Немачкоj).

Повратне информације од публике, коју углавном чине деца, су позитивне. Деци се јако допада начин на који писац, Урош Петровић, комуницира са њима, на занимлив и лако прихватљив начин (кроз загонетке и питалице, терајући их  на размишљање).
Најавио је нови роман и рад на новој друштвеној игри, а прошле године добио је награду за најбољу друштвену игру.

Колико читање књига и одлазак у библиотеку има позитивних предности предочио је и сам књижевник који је напоменуо да су истраживања показала да деца која читају књиге имају три пута већа достигнућа у школи и животу и за трећину већу плату једнога дана.



Горица Шеговић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост