Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » „Алиса у земљи чуда“ - најбоља представа на фестивалу „ЗајеЧАР“


Tabla 11:00:00 0




На Осмом међународном позоришном фестивалу за децу „ЗајеЧАР“ представи „Алиса у земљи чуда“ додељена је награда за најбољу представу.

Фестивал се одржавао од 18. до 22. априла у организацији Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“. У пет фестивалских дана најмлађа публика је видела представе професионалних позоришта из Ниша, Крушевца, Пирота, Зајечара, и Државног куклен театра из Видина (Бугарска).

У образложењу стручног жирија који је заседао у саставу: Наташа Петровић, глумица, Драгана Јовановић, глумица и Драган Стокић Рајачки, ликовни уметник, наведено је:

„Добро познату причу Луис Керол ансамбл Позоришта лутака из Ниша, крајње маштовито, вођен прецизном редитељском руком Зорана Лозанчића, крајње сугестивно и са правом мером доноси ликове, који оживљавају пред најмлађом публиком. Целом утиску доприносе у значајном делу и музика Боривоја Младеновића, лутке и костими Драгане Ђурић и Душана Станковића као и видео анимација Емила Кесера. „Алиса у земљи чуда“ је комад без лошег места. Све делује као испричана прича филмским средствима, покретима, светлосним и музичким ефектима на позоришној сцени.“

Ово је пети фестивал на коме је Позориште лутака учествовало са представом „Алиса у земљи чуда“ и на сваком од њих је предсатава награђена у неком од сегмената: за глумачка достигнућа, за анимацију лутака, за партнерство и синхронизацију у креирању луткарског лика, за сценографију, а сада јој је додељена и награда за најбољу представу.


Да подсетимо, премијера представе је одржана 7. маја 2014. године, режирао је Зоран Лозанчић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Светлана Михајловић, Биљана Раденковић, Тома Бибић, Слободан Миљковић и Дејан Гоцић.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост