Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉА


Tabla 16:00:00 0

 Славка Аврамовић, ОШ „Свети Сава“ Младеновац




Одржани су 28. 1. 2017. године у ОШ “Михајло Пупин” у Земуну уз присуство скоро 1.000 учесника.

Овом стручном усваршавању присуствовале су све учитељице запослене у ОШ “Свети Сава” у Младеновцу. Свако је могао да одабере тему која га највише интересује, коју жели да надограђује, да сазна нешто ново, да размени искуства и како би то могао да примени у свом даљем професионалном раду.
 
Моје 4 колегинице - учитељице и ја, определиле смо се за тему: Превенцијом против насиља, организовањем интерактивних родитељских састанака.

Циљ ове теме је: Мотивација за развијање партнерских односа родитеља и наставника у комуникацији. Реализација интерактивнх родитељских састанака, ради пружања подршке развоју личности ученика. Стварање толерантне и недискриминативне средине за учење и развој сваког појединца, заштита од насиља, злостављања, занемаривања и дискриминације. Развијање партнерског односа и поделе одговорности ради пружања подршке развоју личности ученика и толерантне средине у школи.

Предавачи - водитељи биле су колегинице Нада Мандић и Мирјана Рудовић из Новог Сада.

Тема је актуелна увек. Обрађена радионичарски, интерактивно и веома успешно, занимљиво и динамично што је допринело да се упознамо са неким новим начинима и алатима и како да их применимо у даљем раду. Такође смо могли да разменимо богата искуства, обзиром да долазимо из различитих школа, али и да отклонимо и разјаснимо неке недоумице.
 
Водитељке су веома професионалне, са доста искуства у оваквом начину рада и несебично су то са нама поделиле. Биле су спремне да саслушају нас учеснике, наша питања и искуства, али и изузетно расположене да дају многе одговоре или савете. Сигурна сам да ће свим учесницима бити од користи.

Иако смо радили цео дан, нисмо имали осећај ни умора ни досаде захваљујући дивној атмосфери у којој смо радили!
Велико хвала Нади и Мирјани!


 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост