Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Oпера је прича која се пева


Unknown 08:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ «Свети Сава» Младеновац


ОПЕРА ЈЕ ПРИЧА КОЈА СЕ ПЕВА


...Н
егде далеко, у зачараној земљи води се борба између добра и зла. Свештеник Сарастро предствља свет доброте и правде, а злим подземљем влада злогласна Краљица ноћи.
Чаробна фрула је предмет који има магичне моћи и за њу се сви боре, а у пренесеном значењу то је музика која нас прати кроз цео живот.
...Шта се даље дешавало у овој бајци, ученици млађих разреда наше школе сaзанали су тако што су 8. децембра 2015. у сали Центра за културу гледали представу - оперу “Чаробна фрула” (једна од најпознатијих Моцартових опера).
Циљ ове представе је да деца боље упознају класичну музику и да им приближи оперу.
Представа је изведена као спој луткарског позоришта и оперских арија на српском језику, прилагођена узрасту ученика и лако разумљива, јер текст (либрето) ове опере и јесте бајка - прича која се пева и у којој су наши ученици уживали.
Како то обично на крају бива у бајкама, доброта и љубав надвладају сва зла. Зато су се наши ђаци и радовали венчању принца Тамина и Памине, али и брбљивом Папагену који је нашао Папагену - љубав свог живота.
Осмеси на лицима и громки аплаузи упућени глумцима на крају представе, прави су доказ да је публика уживала у класичним аријама и одлично разумела оперу.







«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост