Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Буди друг


Unknown 08:53:00 0


Александра Ђорић, ШОСО „14. Октобар“ Ниш

Школа за основно и средње образовање „14. октобар“ из Ниша препознала је и подржала потребу за променом става о образовној инклузији у Србији. Успешна образовна и социјална инклузија подразумева сензибилизацију најмлађих, а онда и одраслих, у прихватању различитости. Како да на адекватан начин најмлађи поступе у сусретима са осетљивим категоријама деце и одраслих описано је у брошури „Буди друг“ коју су осмислили чланови Удружења „Драгана Родић“ и народни посланик Душан Милисављевић. Ова брошура промовисана је у Скупштини Србије и предложено је њено увођење у наставни план и садржаје предмета Свет око нас у првом циклусу основног образовања.


Покретачи акције „Буди друг“ препознали су стручност наставника Школе „14. октобар“ и одлучили да заједничким радом граде пут успешне инклузије у свим сферама друштвеног живота.

Школа „14. октобар“ дугује захвалност музичкој легенди Бори Ђорђевићу који је учествовао у овој акцији и тако допринео промовисању рада наше школе и стварања толерантнијег друштва у Србији.







«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост