Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ОШ „Алекса Шантић“ Калуђерица


Unknown 09:38:00 0


Ивана Максимовић, професор разредне наставе, ОШ „Алекса Шантић“ Калуђерица

Наша школа, иако се налази у Калуђерици, живи на раскршћу многих култура, обичаја и традиција.
Из свима нама добро познатих разлога, много људи је кроз време досељено у Калуђерицу, чинећи тако да је она и данас највеће насеље на Балкану.
У оваквим условима није уопште било лако радити у школи која је до само пре неколико година била једино место где су се одвијали сви значајни догађаји, не само за живот школе, већ и за живот и развој самог места.
Запослени у овој школи увек су успевали да помире све различитости, умели су да испоштују све обичаје и разумеју различите културе, које су се слиле у нашу школу. Чини се да је тај задатак већи и тежи од задатака које остварују наше колеге у неким другим затвореним срединама.
Треба напоменути и то да се од оснивања школе, 1983.године радило у три смене, све до 2011. када је основана школа „Милоје Васић“, а један део наших колега наставио са успешним радом у новом окружењу.
Данас, нашу школу похађа 1302 ученика, распоређених у 53 одељења, од тога у издвојеном одељењу, а како их ми од милоште зовемо „Малом Шантићу“ 4 одељења.
У протеклој школској години ученици су се такмичили у готово свим предметима и остварили запажене резултате. Укупно је остварено 103 пласмана, од чега су ученици заузели 30 првих места на општинским, градским и републичким такмичењима. Од 121 ученика осмог разреда, чак њих 13 је понело диплому „Вук Караџић“, а на прошлогодишњем тестирању Центра за развој талената, сви пријављени ученици су били успешни!
У данашње време, када су наше колеге у другим школама у тешкој ситуацији због осипања деце, гашења одељења, ми заиста можемо да се похвалимо чињеницом да је и ове године у први разред наша школа уписала чак седам одељења!!!!
А ми се трудимо да својим залагањем, сталним стручним усавршавањем и напредовањем у професионалном смислу оправдамо велико поверење које нам сваке нове школске године укажу родитељи наше деце!


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост