Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Невена Гаврановић ученица ОШ „Свети Сава“ у Панчеву


Unknown 07:00:00 0



Гордана Бојић, библиотекар, ОШ „Свети Сава“, Панчево

Невена Гаврановић је ученица четвртог разреда Основне школе "Свети Сава" у Панчеву. Одлична је ученица, вишеструко талентована девојчица и пажљива и добра другарица. Како сама каже, воли школу и учење јој представља задовољство. Нема предмета у коме се не истиче по знању и успеху на такмичењима. Невена је ђак за пример. Не треба занемарити рад учитељице Каје Вуковић која подстиче самостални рад ученика и негује креативност и стваралаштво деце.

На овогодишњем  конкурсу Ваздухопловног савеза Србије „Летењем спасите живот“, као и на прошлогодишњем, одлуком жирија Невенин ликовни рад је награђен специјалном наградом. Иначе, она је 2013. победила на ликовном  конкурсу Ваздухопловног савеза Суботице, а на Међународном фестивалу дечјег стваралаштва у Љуберађи постигла је 2. место.

Поред цртања Невена воли да пише поезију па је тако у другом разреду освојила 1.место у општини Панчево на такмичењу „Мој град“, а у трећем разреду је на такмичењу Друштва Србије за борбу против рака постигла 1. место. На конкурсу „Поетска ствараоница“ за ученике основних школа Града Панчева 2013. године постигла је 3. место, а  њене песме се налазе и у књизи „Сто младих талената 2014“ у издању „Српске куће“ из Пожаревца.

Никако не треба занемарити Невенин успех на такмичењима из математике. Тако је на националном  такмичењу „Мислиша“ у другом и у трећем разреду награђена  похвалом, а на оптинском такмичењу 2014. постигла је 2. место. 

Ученици и наставници ОШ „Свети Сава“ у Панчеву се поносе успесима Невене Гаврановић.



Здрава храна

Разноврсна здрава храна
На трпези сваког дана.
Витамини снагу дају,
То сва деца добро знају.

Воду често треба пити,
То се не сме пропустити,
Воће свеже телу годи
Да се болест не догоди.

У поврћу витамини,
А у месу протеини.
Злата вредне житарице,
Румени се моје лице.

Јаје свеже, мало млека,
Здравље тече као река.
Природа ми руке пружа,

Румена сам као ружа.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост