Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Дечији позоришни фестивал „Јанково позориштанце“


Tabla 08:00:00 0

Марија Бастић, ОШ „Јанко Веселиновић“ Београд

 


У београдској Основној школи „Јанко Веселиновић“ група учитеља ентузијаста већ трећу годину организује дечији позоришни фестивал. „Јанково позориштанце“ представља крајњи резултат креативних активности које су реализоване у току школке године.

У Србији више од 40 одсто деце има неку говорну ману и проблеме при изговарању неких гласова. Учесталост проблема у говорном изражавању код ученика млађих разреда проузрокована је у великој мери због недостатка „живог“ разговора међу вршњацима или са одраслима. Деца превише времена проводе поред рачунара, уз игрице, или сатима гледају телевизијски програм. Кроз психолошко креативни рад са децом остварује се простор за спонтану и топлу комуникацију. За повучену децу, са проблемом остваривања социјалног контакта, овакве активности могу користити као терапија јер омогућавају детету да се изрази кроз покрет, песму и игру и на тај начин уклопи у друштво и развије осећање колективног духа. Кроз драмске, музичке и ликовне радионице које се организују у оквиру ваннаставних активности развија се боља комуникација, тимски рад, емпатија, разумевање и поштовање туђих емоција, интеракција, као и вршњачко подупирање.
 
Дечији позоришни фестивал „Јанково позориштанце“ се реализује једном годишње у трајању од четири дана. Ученици јавним наступом представљају шта су научили кроз радионице и слободне активности у школи. Свој таленат, труд и рад су показали и представили гостујући у дечијој телевизијској емисији „Пеђолино кидс плус“.


 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост