Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Култна представа „Паткица Жуткица“ поново на сцени Позоришта лутака


Tabla 09:00:00 0

Паткица Жуткица (фото: Позориште лутака)




Премијера, петак, 30. март, 18.00
Прва реприза, недеља, 1. април, 11.30


Представа “Паткица Жуткица” ће се трећи пут наћи на репертоару Позоришта лутака. Давне 1961. године режирао је Александар Ђорђевић, потом 1986, Јордан Пауновић. Друга поставка представе, играла је више од 20 година, изведена је више од три стотине пута и стекла је статус култне представе.

У години јубилеја, у којој Позориште лутака обележава шест деценија професионалног стваралаштва, Аљенка, Паткица Жуткица, Јеж, Лија, Дорифеј и остали јунаци ове представе поново ће бити међу децом. Тиме Позориште лутака одговора на многобројне позиве гледалаца и њихове предлоге да се представа поново нађе на репертоару.

Представа Паткица Жуткица на занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним елементима и самим тим је одличан избор за први сустрет деце са позориштем. Говори о храбрости, неустрашивости, заједништву, одговорности и верујемо да ће оживети потребе данашњих малишана за лепим, хуманим, добрим и поштеним у свету и тренутку у коме живимо.

Представу је режирао Дејан Гоцић, адаптацију текста и кореографију потписује Тома Бибић, музику је компоновао Оливер Катић, који је заједно са Дејаном Илићем урадио и музичке аранжамане, сценографију Драгана Ђурић. Текст сонгова написала је глумица Светлана Цеца Михајловић, видео анимацију Емил Кесер, дизајн светла Александар Арсенијевић. Улоге тумаче: Дејан Гоцић, Јелена Ђорђевић и Тома Бибић.


Препоручени узраст од 2 до 7 година.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост