Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Ликовни конкурс и продајна хуманитарна изложба „Град из маште“


Tabla 14:00:00 0

Аутор цртежа: Милена Росић



Позориште лутака Ниш, Играоница и креативна радионица „Маштоград“, Породична филхармонија, Школа енглеског језика „Fair Play“, Ћаскалиште за маме из Ниша и про Менс – Суан Пан ментална аритметика, расписали су ликовни конкурс и продајну хуманитарну изложбу „Град из маште“.

На конкурсу могу учествовати деца узраста од 3 до 9 година. Тема конкурса је „Град из маште“, техника рада је слободна, а на цртежу треба написати име, презиме и године детета. Конкурс је отворен до 3. маја у 10 часова. Приспели радови се неће враћати. Радови се предају на билетарници Позоришта лутака (Булевар др Зорана Ђинђића 7, Ниш) или у играоници „Маштоград“ (Булевар др Зорана Ђинђића 17, Ниш).

Стручни жири ће одабрати 10 најбољих радова и доделити награде у две старосне категорије:

·        I категорија обухвата децу узраста од 3 до 5 година
·        II категорија обухвата децу узраста од 6 до 9 година


Продајна хуманитарна изложба

Радови ће бити изложени у фоајеу Позоришта лутака. Продајна хуманитарна изложба се отвара 3. маја у 18 сати. Сви посетиоци ће моћи да купе дечје радове. Цена радова није дефинисана.

Новац је намењен четворогодишњој Андреи Стојановић, која болује од ретке болести, глутарне ацидурије и нема је нико осим ње у Србији. Андреа нема ензиме који разлажу протеине животињског порекла, и због тога јој се у мозгу накупља глутарна киселина, која изазива нападе сличне епи нападима. Она не хода, не говори и има слабо развијену моторику. Лечење је изузетно скупо, на посебном режиму исхране је и стално је под терапијама.


Забавни програм

За учеснике конкурса и остале посетиоце у среду 3. маја у 18 сати одржаће се забавни програм на платоу испред Позоришта лутака.

У програму учествују: Хор ОШ „Учитељ Таса“, Хор „Чаробна нота“, Бенд „Трио органум“ и Школа гитаре „Арт центар“. Програм ће водити глумица Позоришта лутака Наташа Ристић, а децу ће забављати и глумци Академског позоришта Студентског културног центра.


У случају временских непогода програм ће бити одложен.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост