Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Припрема за Бадње вече у Виндзору (Канада)


Unknown 08:00:00 0

Зоран Кљајић, Виндзор, Канада




У
 претходних неколико наврата спомињали смо колико је важна улога Српске православне цркве у свакодневном животу српске дијаспоре у канадском граду Виндзору, и њен значај који се нарочито да препознати у време православних празника.
Наиме, сваке године у ово време три црквене општине: “Св. Димитрија”, “Грацаница” и “Св. Петка”, као и уосталом цела српска заједница, ужурбано обављају последње припреме како би дочекали најрадоснији празник код Срба Божић. Деца су нарочито активна јер се у све три школе српског језика припремају приредбе и програми којима ће се најмлађи представити у најбољем светлу.

Ових дана “Табла” је посетила школу српског језика при цркви Св. Димитрија у Виндзору и тамо затекла пуну учионицу деце која су, заједно са учитељицама Тањом Богојевић-Самарџић и  Татјаном Бранковић, увежбавала програм за Бадње вече, а потом припремала Божићње поклоне и “медене” колачиће - украсе за јелку.


Поносни родитељи са нестрпљењем очекују приредбу 6. јануара у којој ће малишани изговарати “Божићне поздраве” и певати песме пригодне за дан који означава рођење Христово и представља најрадоснији од свих великих хришћанских празника.


Ема Кожул и Андреа Самарџић

СПЦ Светог Димитрија, Виндзор

Учитељица Тања Богојевић - Самарџић

Учитељица Татјана Бранковић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост