Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Збогом 2015., добро дошла 2016.!


Unknown 08:00:00 0

Нада Чупковић, АКУД Коло, Копар, Словенија

Добили смо и дугоочекиване пакетиће!

П
оздрав старој години у школи српског језика у оквиру Академско културно уметничког друштва Коло из Копра (Р Словенија).
Заслужени мини распуст је пред вратима, иако је кратак ми му се радујемо. Били смо заиста вредни и од септембра до децембра 2015. имали смо много активности. Зато су последњи часови у календарској години били посвећени празницима и дружењу са родитељима. Увек се радујемо дружењу са родитељима јер тада певамо, причамо, једемо слаткише, правимо честитке, али и припремимо мали програм за родитеље. Никада не знају шта их чека, а овај пут смо их баш изненадили у облику интерактивне приредбе где су и они били активни судионици. И било нам је заиста лепо тако да смо се договорили да ћемо наставити са овом традицијом.
Овакви сусрети су права мотивација деци и родитељима да далеко од матице активно користе матерњи језик који се у трећој генерацији наших досељеника у дијаспори и региону, на жалост, губи. Наше Друштво се труди да очува традицију, да са колена на колено преноси народно стваралаштво, језик и писмо. И то нам, за сада, успева, због чега смо изузетно поносни.
  
»Супер нам је и једва чекам пакетиће!«
  

Веома нам значи подршка родитеља! Овај пут су  родитељи били део приредбе у интерактивном дружењу са децом и наставницом.

Успело нам је, родитеље смо насмејали од срца.

»Ја ћу да кажем стих, а ви допуните риму! Ево, сад почните!«


Родитељи су имали веома тежак задатак: након песмица допуњалки где су морали да нађу праву риму, следећи задатак је био захтевнији: напишите стихове на тему љубав! Било је и »куку леле« и »ајме мени«, па »ја нисам никад писао песмице«, »како ћу, шта ћу«, па преписивања и тражења помоћи пријатеља и деце и ух, успели су! И то какву песмицу су написали наши родитељи да смо баш поносни на њих! Маме су саставиле све стихове у смислену целину и резултат је надмашио сва очекивања. 
Традиционално дружење мама, деце и учитељица уз музику, кексиће и израду честитки. Нисмо само слушали музику, и запевали смо!
Резултат рада и дивне честитке које су отпутовале на разне адресе наших спонзора, донатора, финансијера.


(Школу српског језика већ шесту годину у континуитету финансијски подржава Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону  Министарства спољних послова Р Србије) 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост