Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Кристина Мићић - Једна неостварена жеља


Tabla 14:00:00 0


Зорица Перић, ОШ „Дража Марковић Рођа“ Смољинац





Једна неостварена жеља


Имамо прегршт жеља из дана у дан их стварамо, неке су велике, неке су мале, неке су остварене, а за неким чезнемо и чекамо тренутак када ће да се остваре.

Моја неостварена жеља је да пропутујем целим светом. Иако за то треба доста времена, надам се да ће доћи тај дан када ћу га обићи. Има толико занимљивих места за које можда никад нисам ни чула, али ћу надам се кроз тај обилазак научити нешто ново, видети нешто ново и заплакати на помишљај какву природу можемо да изгубимо. Прво бих отишла до Русије, она је веома занимљива земља, велика, распрострањена и другачија од осталих. Волела бих да научим руски језик и можда да касније живим у њој. Следећа држава је Египат. Њихове пирамиде су нешто што човек заиста треба да погледа, а и остале занимљивости ове државе. Онда бих отишла до Сједињених Америчких Држава, Немачке, Пољске и осталих. Отишла бих до Француске, до Ајфеловог торња, или до реке Амазон једне од најопаснијих река, или до Хималаја. Можда да одем да истражујем џунглу, не знам где бих пре отишла. Упознати неке од најопаснијих животиња или градова, била би права авантура. Кренула бих са обиласком држава са којима се граничимо и оне имају неку своју занимљивост која их издваја од других. После свог тог путованја вратила бих се у Србију. Веома лепу земљу, која има неке своје обичаје, културу и знаменитости и која је по много чему богата, Слажем се са речима Десанке Максимовић „Србија је једна велика тајна“. Србија је по мом мишљењу најлепша земља, иако нисам обишла остале, мени је она веома драга.

Имамо неке жеље које нам се нису још оствариле, али има времена, треба само да чекамо и да се надамо. Ако икада пропутујем свет волела бих да се вратим у Србију, у своје родно село и да тамо проживим остале дане.



Кристина Мићић, 6. разред


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост