Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Реци „Не“ вршњачком насиљу


Tabla 15:00:00 0


Jелена Бабић, ОШ „Милић Ракић Мирко“ Прокупље, ИО Доње Кординце





Ова активност повезала је ученике из шест различитих школа. Интересантно је то, што је по договору учитељица: Љиљане Соколовић из ОШ Н. С. Татко, Славице Јовановић - ОШ Р. П. Ћићко, Јелице Пантић - ОШ 9.октобар, Биљане Јелић и Јелене Бабић - ОШ М. Р. Мирко (ИО Балиновац и Доње Кординце) из Прокупља и Жаклине Станојевић - ОШ Д. Павловић- Куршумлија, ИО Рударе активност урађена истога дана на различитим локацијама.

 

Ученици су имали задатак да преко QR кодова (метода обрнуте учионице) које су добили и скенирали мобилним телефонима, одгледају филмић на Јутјуб-у „Реци НЕ вршњачком насиљу“, који можете видети испод.


У зависности од школе до школе учитељице су на различите начине ово урадиле. Неке су QR код презентовале на часу директно са лап топа па су деца била у могућности да на лицу места скенирају код и виде куда их он води, неке су презентовале филмић директно са линка, а остале су деци у групи на Фејсбуку послале код са објашњењима.

 

У свему овоме веома је битно да су сви ученици, из пет различитих школа погледали филмић и упознали се са његовим садржајем.

Након повратне информације од ученика да су извршили задатак, прелази се на анализу филма.

У циљу провере стечених знања ученици добијају упитник.
На крају смо играли игру „Туширање лепим речима“ - ученици стану у шпалир или у круг, у зависности од броја ученика у школи или одељењу, једно пролази између њих а остали му говоре лепе речи, на пример: „Ти си добар друг“, „захвалан си“, „пожртвован“, „искрен“...

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост