Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » НАГРАДЕ И ПОХВАЛЕ МАЛИМ ПЕСНИЦИМА


СРЖ 07:39:00 0



Ирена Златковић, ОШ "Ћеле Кула" Ниш

Још једна литерарна награда ових дана је стигла у ОШ "Ћеле кула" у Нишу. Ученица осмог разреда, Петра Пејчић, освојила је треће место на међународном наградном конкурсу са песмом "Кад сам те први пут срела" у оквиру Осме књижевне манифестације "Дани Душка Трифуновића" која је одржана на Палама 11. септембра. Ово је резултат конкурса из претходне школске године коју су као награђени за свој литерарни рад завршили и ученици садашњег шестог разреда: Александар Ђорђевић и Младен Ђорђевић. Они су за своје песме награде добили на међунардоним и републичким конкурсима: Табла феста и Деца Лужнице. И ученик Јован Аризановић је добитник похвале на међународном конкурсу Дечјег васкршњег сабора за песму "Огњиште у искри сећања".
   Њихов ментор је наставница српског језика Ирена Златковић, која је и аутор фестивала Пролећне риме, ноте и слике, где су ученици ове школе такође имали прилику да покажу своје песничко умеће.
   "Са пуно песничког заноса крећемо у нову школску годину и радујемо се новим књижевним конкурсима, очекујући много награда!", кажу ови талентовани основци.
                                                                                                                Е.Т. 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост