Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Андријана Марковић - Хоћу да видим далеку земљу


Tabla 12:00:00 0




Хоћу да видим далеку земљу


Далека земља коју бих да посетим је Египат, земља песковитих дина, прелепих предела и традиције. Имам жељу упознати неки другачији менталитет и спознати вредности других народа.
Један од разлога због којег желим да посетим Египат јесте тај што постоји толико дивних пирамида о којима сам читала много занимљивих прича и предања. Фасцинира ме све у вези са Кеопсовом пирамидом, најстаријом и највећом. Изграђена је као гробница египатског фараона. Египат је познат по својој древној цивилизацији и по неким познатим споменицима. У близини главног града Каира налазе се сфинга и велике пирамиде. Сфинга је биће с лављим телом, а овновом, соколовом, јастребовом или људском главом.
Египћани користе камиле за превоз воде. Замишљам како би било дивно посматрати све те караване док пролазе и нестају у непрегледној пустињској слици. Религија овог народа разликује се од свих других религија. Познати су по поштовању култова животиња и људи.
По свим карактеристикама Египат је фасцинантна земља која одушевљава авантуристе. Тиркизна вода, крстарење крај најдуже реке на свету неодољиво позивају на велику пустоловину.



За Табла Фест 18


Андријана Марковић, шести разред, ОШ „Светитељ Сава“ Друговац, Смедерево

Ментор: мср проф. српског језика Ана Хранисављевић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост