Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Тара Станковић - финалиста Међународног такмичења поезије


Tabla 08:00:00 0

Тара Станковић



Ученица првог разреда Прве београдске гимназије Тара Станковић финалиста је Међународног такмичења поезије коју организује универзитет Линколн из Велике Британије. Повод и тема  овог такмичења је обележавање 100 година од Великог рата.

Финале такмичења под називом АРМИСТИК 100 биће одржано на Универзитету у граду Линколн 15. новембра 2018. године.

Од укупно 544 песме које је жири познатих британских писаца и професора универзитета оценио, Тарина песма на енглеском језику, под називом Порука са неба, коју је посветила српској мајци која је изгубила сина приликом повлачења храбре српске војске на планинама Албаније, импресионирала је жири који су чинили: главни професор катедре за  енглески језик и новинарство Џејсон Витакер, затим, Имтиаз Даркер, писац носилац Златне краљичине медаље и познати шкотски песник Керол Ен Дафи, добитник британске награде за поезију.

Универзитет Линколн биће издавач Збирке најбољих песама младих Велике Британије о Великом Рату у којој ће се наћи и Тарина песма српској мајци, а књига ће бити објављена симболично на дан завршетка Првог светског рата 11. новембра 2018.

Тара је позвана да као финалиста и једини представник Србије на овом такмичењу, 15. новембра 2018. прочита своју песму на главној свечаности у Линколну, граду у ком је конструисан и први тенк коришћен у Првом светском рату. Тада ће се представити  и остали  млади песници пре свега из Велике Британије чије су песме најбоље илустровале страдање и патње Великог рата.
  

Неизвесно је да ли ће Тара успети да обезбеди материјална средства за овај пут и да ли ће успети да присуствује главној свечаности и церемонији доделе награда.

Ова ученица је до сада побеђивала на више домаћих и међународних такмичења, између осталих била је лауреат Шекспир фондације из Стратфорда.



Линк конкурса


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост