Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Без домета на крај света и Крцко Орашчић - овог викенда на Дечијој сцени Академије 28


Tabla 15:00:00 0


Овог викенда ће се на Дечијој сцени Академије 28 играти представе "Без домета на крај света" (субота у 17:00) и "Крцко Орашчић" (недеља у 12:00).



Добродошли на Дечију сцену Академије 28!







"Без домета на крај света"
Субота, 27.10.2018. у 17:00


Радња представе одвија се у удаљеном краљевству, на острву Меденија, где влада краљ Бубук. Његова је велика брига што људи данас све мање читају, а све више по интернету скитају. Чак и на дан Књигијаде за младе сви његови поданици, па и његова кћерка Тара, време проводе на међуострвској дописној мрежи (интернету). Осим тога, краљ стрепи и од пиратске банде из Уганде која би интернет за џабе.   

Опасни пирати смишљају план да отму меденијску принцезу Тару, како би се домогли интернета и завладали целом међуострвском мрежом. Огњен, мали од палубе, добија задатак да се дописује с принцезом преко интернета и да је наведе да дође на место где ће је киднаповати. Међутим, када су се Тара и Огњен срели и испловили на отворено море, задесила их је страшна олуја. Иако су преживели олују, нашли су се на пустом, непознатом острву. По први пут без интернета, одсечени од модерног света... одмах је изгледала већа планета. Шта је све ту могло да се види и да се доживи, заборавили су и да су се изгубили, а мало су се и заљубили. Међутим, чим су сигнал ухватили, опасни пирати су их пронашли. Огњен успева да побегне с острва и да стигне до краља Бубука, а њих двојица кују план да Тару ослободе. Да ли ће њихов план уродити плодом? Да ли ће Тара схватити колико је дописивање с непознатим људима преко интернета опасно? Да ли ће краљ Бубук признати да интернет може бити и користан? Да ли ће Тара и Огњен остати заједно? Одговоре на сва ова питања добићете уколико погледате нову представу у продукцији Академије 28: „Без домета на крај света“.

Без домета на крај света (фото: Академија 28)


Представа „Без домета на крај света“ настала је с циљем да се деца едукују о опасностима које вребају на интернету и даје допринос у решавању овог све актуелнијег проблема. Представа подстиче на размишљање и код деце развија свест о критичкој употреби интернета и друштвених мрежа. Представа је намењена деци узраста 7–13 година.



Текст и режија
Матеја Поповић

Сценографија
Стојан Ђорђевић

Композиција и ефекти
Павле Николић

Костим и маске
Срђан Перић

Играју
Биљана Митровић
Стојан Ђорђевић
Богдан Богдановић
Саша Нићифоровић





 
Крцко Орашчић (фото: Академија 28)
"Крцко Орашчић"
Недеља, 28.10.2018. у 12:00

Маша је добра, вредна и лепо васпитана девојчица, која живи са маћехом и њеном размаженом кћерком Лили. Нажалост, Маша је приморана да буде кућна помоћница у сопственој кући. Једне вечери када се славио Лилин рођендан Маша је добила на поклон одбачену лутку своје сестре коју је назвала Крцко Орашчић. Недуго затим, појављује се Краљ Пацолино који жели да добије лутку Крцка Орашчића претећи да ће их у супротном све појести. Тада се дешава право чудо... Крцко оживљава и помаже Маши да се одбрани! Између Крцка и Маше се рађа дивно пријатељство, а затим и љубав. Њих двоје заједно праве план да оду у Земљу Слаткиша, чији је Крцко принц. Међутим, борба за љубав и остварење сна никако неће бити лака, јер ће неко на све начине покушати да осујети Крцков и Машин план. Препоручен узраст: 3 - 12.



Режија и избор музике
Александар Николић
Текст
Марија Пушкаров-Поповић
Играју
Марија Видаковић
Дејан Стојаковић
Милан Пајић
Биљана Митровић




За све дечије представе које се играју на сцени Академије 28 карте се могу набавити на билетарници Академије 28, радним данима од 12:00 до 20:00 или викендима сат времена пре представе по цени од 400 дин. Деца до три године не плаћају карту! За групне и организоване посете дајемо попусте у складу са величином групе. За више информација о представама и групним попустима позовите: 011/3621-787; 063/376-847. Број билетарнице: 011/3616-020.




Поред дечијих представа Академија 28 организује и прославе дечијих рођендана по најповољнијим ценама у граду! Малишани могу прославити свој најлепши дан на три начина: уз позоришну представу у складу са актуелним репертоаром, уз филм по избору у нашем биоскопу или уз интерактивну представу.




За више детаља посетите наш сајт преко доле наведених линкова:










«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост