Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » У Позоришту лутака јубилеј и премијера


Unknown 11:00:00 0

ТРИСТОТО ИЗВОЂЕЊЕ ПРЕДСТАВЕ „ЦРВЕНКАПИЦА НА ЗРНУ ГРАШКА“
И
ПРЕМИЈЕРНО ИЗВОЂЕЊЕ ОБНОВЉЕНЕ ПРЕДСТАВЕ
„ЗАЧАРАНА ПАХУЉИЦА“


Среда, 27. април

У
 Позоришту лутака ће се у среду, 27. априла у 15.00 часова одржати 300. извођење представе „Црвенкапица на зрну грашка“, редитељке Мирославе Миме Јанковић.
Светлна Михајловић и Зоран Лозанчић
На изузетно луткарски начин, са само два глумца, направљена је представа која плени и одише пуном сценом. Представу су поставили Мима и Бане Јанковић, чувени уметнички пар. Мима Јанковић поред режије, са Атанасом Илковим потписује и текст, док је са колегом из Позоришта, Срђаном Михајловићем креирала и израдила лутке. Бане Јанковић био је аутор сценографије и музике.
Светлна Михајловић и Зоран Лозанчић
Представа је на репертоару Позоришта лутака од 24. јуна 1990. године и скоро пуних двадесет година у представи су глумили Светлана Цеца Михајловић и Зоран Лозанчић. Искусни глумачки двојац, препустио је потом своје улоге млађим колегама, Станислави Јоковић и Александру Кањевцу, а након Кањевчевог преласка у лесковачко Народно позориште, улоге Вука, Ловца и Баке додељене су Даворину Динићу.

Четвртак, 28. април

У
 четвртак, 28. априла у 18.00 часова, одржаће се премијерно извођење обновљене представе „Зачарана Пахуљица“, редитеља Милоша Јагодића.
Премијера „Зачаране Пахуљице“ одржана је 21.3.2007. године и представља комбинацију бајке и реалности, са речником блиским духу деце савременог доба. Кроз живу глумачку игру тече прича о зачараној принцези Пахуљици, са које свемогући и виспрени чаробњак Гаја на крају скида давно бачене зле чини. 
„Зачарана Пахуљица“ је у знаку јасног редитељског рукописа, добрих глумачких креација, лепих сонгова, интересантних костима и са доста сценских ефеката.
Ауторски тим: текст Тоде Николетић, режија Милош Јагодић, сценографија Милош Јагодић и Драгана Ђурић, костимограф Милица Грбић Koмазец, композитор Габор Ленђел, кореограф Славица Огњановић Михајловић.
Као и раније, Принцезу Пахуљицу тумачи Мирјана Ђорђевић, вилу Добрилу Биљана Раденковић, док је у мушком делу ансамбла дошло до измена. Тома Бибић и Стефан Младеновић тумаче улоге Чаробњака Гаја, Снешка Белића и Леденка, које су раније играли Александар Кањевац и Дејан Гоцић.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост