Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Дете немој да се предаш!


Unknown 07:51:00 0




Марина Цветковић, ОШ „Стефан Немања“ Ниш
  

  
Још један подвиг  драмске дружине ОШ Стефан Немања“ Ниш!


Дете немој да се предаш!


П
оводом Ноћи позоришта“ 21. новембра, а на Светски дан детета, у Луткарском позоришту изведена је представа Дете немој да се предаш“ по сценарију Дејана Петковића, а као једна од активности истоименог пројекта.
Teма представе је вршњачко насиље, али она ипак истиче породицу, њену велику улогу, као и колико је међусобно поштовање битно и за родитеље и децу. Даница и Павле, које у комаду играју ученици V разреда Маша Миленовић и Вељко Митровић, су најбољи другови, без обзира на противљење завађених родитеља. Они се труде да верују у себе, али пре свега боре се за своје право - да буду вољени!


Даница  и  Павле
(Маша Миленовић и Вељко Митровић)


















Припрема је трајала два месеца. Групу драмске дружине, коју чине ученици V и VII разреда, предводила је наставница Марина Цветковић, а групу IV разреда, наставница Данијела Петровић. Све тајне глуме, као и њене чари, дружини је приближио глумац Младен Милојковић. Представа се завршава  спотом за песму Дете“ у извођењу Маркоњера и Blackberries bend, која је већ са првим звуцима придобила публику.

Павлови родитељи


Сташа Јовановић и Матеја Јосимовић

Пројекат Дете немој да се предаш“ покренули су продуцијска кућа Insert media“ и удружење грађана Супер грађанин“. Подршку су добили од Полицијске управе Ниш, Одељења за сузбијање малолетничке деликвенције, Центра за социјални рад, Казнено-поправног завода Ниш, Центра за децу и родитеље Darling” и Позоришта лутака. Пројекат је одобрен од Министарства просвете, групе за заштиту од насиља и дискриминације.

           Анђела Радовановић   и  Александар Анастасов (Даничини родитељи)
 



















Планирано је да Дете немој да се предаш“ буде представљено школама, како би њена порука допрла до што већег броја деце  и њихових родитеља. Драмска дружина ОШ Стефан Немања“ се радује што је део овог креативног пројекта.


Драмска дружина ОШ Стефан Немања” Ниш




                                                                                              

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост