Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Употреба ВЕБ алата у настави


Tabla 10:00:00 0


Стручне трибине  професорице разредне наставе Наде Кљајић из Баранде намењене наставницима






Учеснице треће трибине


ТРЕЋА ТРИБИНА


Тема: "Употреба ВЕБ алата у настави"

 Одржана у малој сали Културног центра у Зрењанину
 у организацији УЗРУ-а  24.10.2018. и у Опову 28.11.2018.


Позивница


Захваљујући статистици  (праћењу) на блогу http://nadakljajic.blogspot.com/, (преко 5.000 за оба заједно)  за ова два ауторска приказа УПОТРЕБА ВЕБ АЛАТА У НАСТАВИ А И ШИРЕ и ЗАНИМЉИВЕ ИГРЕ ЗА ДЕЦУ (И НАСТАВНИКЕ) је показала да су баш ове теме интересантне, искристалисале су идеју за склапањем интересантног стручног предавања на тему - ВЕБ алата.

Ова тема може свим наставницима бити непресушан извор инспирација и снажан мотив за лакши и садржајнији рад са ђацима.

   24.10.2018. године је одржана нова стручна трибина за просветне раднике у оганизацији УЗРУ-а Зрењанина. Тема трибине је била "Употреба ВЕБ алата у настави" и реализована је у три дела.

УВОДНИ (кроз приказ статистичког напретка људи у креирању нових ВЕБ алата),

ПРАКТИЧНИ (приказ презентација, тачније часова на којима сам применила ВЕБ алате: ПП презентације „на другачији начин“, Кахот квиз, „Тондо“ „Балончића“, употреба „3Д Бојанке“, видео записа и још пар практичних а једноставних алата) и

ЗАВРШНИ део током којег су колеге имале прилику да се ближе и тачније упознају са ауторкиним  вишегодишњим књижевним радом. Реакција је била и више него пријатна, сви присутни су били видно заинтересовани и расположени за сарадњу и размену искустава. Већина је путем анкете саопштила да је већ била донекле упозната са неким од ВЕБ алата, али су ипак са  великим одобравањем прихватили сугестије, смернице и идеје за креирање неких будућих наставних часова применом ИКТ-е. Јер, била би штета не користити те алате када су на интернету скоро сви бесплатни и потпуно једноставни за употребу.

 
Мишљење колега

Нада Кљајић
професор разредне наставе
Баранда, Србија


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост