Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Велики успех Биљиних школараца


Tabla 10:00:00 0


Биљана Поповић, ОШ „Кнез Сима Марковић“ Барајево, ИО Велики Борак



 



Недавно је у Бриселу одржан ALL DIGITAL SUMMIT 2018. На овој годишњој конференцији, која окупља лидере из мреже дигиталних компетенција и организација које раде на унапређењу дигиталних вештина за размену и учење једни од других, између осталог додељене су и награде трима првопласираним догађајима реализованим током Недеље дигиталних вештина.


 


У европско финале за избор најбољег догађаја ADW2018 ушла је и активност под називом QR Code: Combining national tradition and modern technology коју  је реализовала учитељица Биљана Поповић са својим ученицима. Тако се ова активност, по избору ALL DIGITAL тима, нашла међу 10 најбољих (у конкуренцији од 5.445 догађаја широм Европе).

Наши домаћини, Лена и Милан, упознали су децу са својим сеоским домаћинством на један веома необичан начин. На објектима за становање и чување стоке и живине били су излепљени QR кодови. Да би ученици открили ко су све становници њиховог дворишта и чиме се све то они баве, морали су да крену у обилазак користећи мобилне телефоне и таблете прикључене на интернет. Помоћу инсталиране апликације, коју се веома једноставно преузели са Play продавнице, очитавали су кодове. Кодиране поруке помогле су им да се боље упознају са овим сеоским домаћинством типичним за Шумадију.

 


Учитељица Биљана је већ трећу годину за редом промотер дигиталне писмености и партнер кампање Онлајн недеља у Србији. Добитник је награде за најбољу фотографију током 2016. и 2017. године, као и награде за најбољи видео QR Code Treasure Hunt 2017. године.

Од 2018.  године члан је удружења ИТ: Мреже за е-инклузију у Европи.

Поносни смо што и наша школа доприноси ширењу дигиталне писмености у области информационо-комуникационих технологија у Србији и што имамо иновативне и креативне наставнике који могу да парирају својим колегама из иностранства.


 


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост