Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » НАГРАДА ЗА ГЛУМАЧКО ОСТВАРЕЊЕ БИЉАНИ РАДЕНКОВИЋ


Tabla 10:00:00 0


Биљана Раденковић (фото: Позориште лутака)


НАГРАДА ЗА ГЛУМАЧКО ОСТВАРЕЊЕ БИЉАНИ РАДЕНКОВИЋ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ У БАЊА ЛУЦИ


На Седамнаестом међународном фестивалу позоришта за дјецу, који се одржавао од 7. до 12. октобра у Бања Луци (Република Српска, Босна и Херцеговина), стручни жири доделио је награду за глумачко остварење Биљани Раденковић за улогу Баба Верице у представи „Цвеће мале Иде“.

У такмичарском програму фестивала учествовало је 13 професионалних позоришта из: Пољске, Гватемале, Турске, Хрватске, Италије, Русије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије. У пратећем програму одигране су четири представе, а у част награђених на затварању фестивала и ове године наступило је Позориштанце “Пуж”. Организатор фестивала је Дјечије позориште Републике Српске.

Награда за најбољу представу у целини припала је представи "Орфеј" Дечјег позоришта Суботица.

Награђени (фото: Позориште лутака)


Жири је заседао у саставу: Алек Родић, глумац и директор Малог позоришта „Душко Радовић“ (Београд, Србија), Јарослав Антоњук, редитељ и директор Театра глумца и лутке (Ломжа, Пољска), Раде Симовић, драматург и театролог (Бања Лука, БиХ, Република Српска).

Цвеће мале Иде (фото: Позориште лутака)
Представу „Цвеће мале Иде“ режирала је Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Младен Милојковић и Срђан Миљковић.

Бањалучки фестивал има за циљ да најмлађој публици и културној јавности представи лепезу стилова и форми позоришног изражавања и најбоље представе за децу са домаће и међународне сцене, као и размену искустава у области културе.

Ово је било прво фестивалско извођење представе „Цвеће мале Иде“, коју већ за седам дана очекује и учешће на Фестивалу представа за децу и младе „Мали Јоаким“ који се ове године одржава у Ужицу.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост