Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА


Tabla 16:00:00 0


Јелена Ивановић, ОШ „Горачићи“ Горачићи




 


Наша школа традиционално обележава 26. септембар, Европски дан језика. Ове године тема је била „Знаковни језик”. За ову тему определили смо се с обзиром на чињеницу да све већи број деце с посебним потребама похађа редовну школу. Како би били спремни да помогну својим другарима ако затреба ученици су пожелели да науче знаковни језик.
На самом почетку програма, Виктор Вујичић, ученик осмог разреда рекао нам је зашто је важно учити стране језике, а Александра Плазинић дала нам је основне смернице у вези са знаковним језиком.
Ученици осмог разреда припремили су корисну и занимљиву презентацију о језику и комуникацији у свету. Кристина Савић маестрално је отпевала руску песму „Каљинка”, након чега су ученици могли да опробају своја знања о језику уопште и знаковном језику у квизу на енглеском језику.
Затим су театрално изашли ученици седмог разреда који су знаковним језиком приказали „Европски дан језика”. Након њих, по 3 ученика старијих разреда представили су реч љубав, срећа и радост знаковним покретима на српском, руском, енглеском и француском.
Распевани петаци отпевали су „Веселу песму” на руском. Уследила је прича о слепој девојчици, „Врт наде”. Ученици су пажљиво слушали дирљиву причу, након чега су и сами дискутовали и постављали питања у вези са главном темом причекоме су они помогли, на који начин и како се та особа после тога осећала.
Програм је завршен прелепом песмом на енглеском језику „Hello, Bon jour, Buenos Dias”, која нам на диван начин говори како је корисно знати стране језике и имати пријатеље широм света. Ову песму извели су петаци заједно са Кристином Савић, ученицом осмог разреда.
Сви ученици су активно учествовали у припреми програма, а публика је са задовољством пратила сваки тренутак. На сцени су све време били присутни  поучни и оригинално осмишљени панои о знаковном језику,  порукама и пословицама, речима „здраво” и „осмех” на различитим језицима света.
Програм су осмислиле наставнице српског, руског и енглеског језика: Милица Милошевић, Бранка Трнавац и Мирјана Марић.


        

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост