Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ДЕЧИЈА КЊИЖЕВНА КОЛОНИЈА У ДОЉЕВЦУ


Tabla 16:00:00 0

Детаљ са прошлогодишње колоније (архива Табле)



У Дољевцу код Ниша у понедељак је свечано отворена Дечија књижевна колонија, девета по реду, која је окупила децу таленте из основних школа Србије. У колонији ће до 29. септембра боравити деца из Крагујевца, Блаца, Врања, Мерошине, Ниша и Дољевца. Младе песнике у понедељак су примили у Скупштини општине Дољевац, а онда су се дружили и писали заједничку песму са песникињама Мињом Илијевом и Биљаном Станојевић из Ниша и песником Дарком Главашем из Инђије.
Данас ће гости учесника колоније бити песници Власта Ценић из Кочана и Радунка Богдановић из Брестовца, а сутра Драган Маринковић, директор „Табле“, Лилијана Јовановић и Славка Масоничић из Ниша.
У песничким радионицама биће речи и о писању на народном говору, или дијалекту, као и о другим темама које су интересантне за овај узраст.  Деца ће обићи Дољевац и околину, посетити средњевековни град Копријан, Шупљи камен и друге знаменитости. Представљен им је и зборник стихова „Поетски пупољак“ са последње три Дечије књижевне колоније, а он ће бити и промовисан у свим местима из којих су долазила деца.
Организатор ове јединствене дечије манифестације је Јавна библиотека Дољевац уз подршку Скупштине општине Дољевац.



Миња Илијева

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост