Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » ЈУБИЛЕЈ ПРЕДСТАВЕ “ЛЕПОТИЦА И ЗВЕР”


Tabla 08:00:00 0

Лепотица и звер (аутор плаката: Даворин Динић)




У Позоришту лутака ће се данас (понедељак, 24. септембар) у 10 часова одиграти педесети, јубиларни пут представа “Лепотица и звер”.

Реч је о јубиларном извођењу римејка ове представе, изведеном новембра 2012. године. Иначе представа „Лепотица и звер“ у режији Зорана Лозанчића је први пут постављена на сцену нишког Позоришта лутака десет година раније. На националним и интернационалним фестивалима додељене су јој бројне награде, за скоро све сегменте: за најбољу представу, режију, лутке, сценографију, као и индивидуалне и колективне глумачке награде.

„Лепотица и звер“ је као једна од најпознатијих и најлепших бајки света често драматизована за потребе позоришних сцена. Прича о љубави и унутрашњој лепоти и данас осваја мале и велике гледаоце.

По мотивима бајке Шарла Пероа, драматизацију је урадио Миросалв Беловић, адаптацију текста Жељко Хубач, режију потписује Зоран Лозанчић, сценографију Стефанка Кјувиљева, лутке Иванка Гетова, музику Боривоје Младеновић.

Улоге тумаче: Светлана Михајловић, Слободан Миљковић, Драган Тричковић, Јелена Ђорђевић, Марија Цветковић, Тома Бибић, Дејан Гоцић, Татјана Миленковић и Мирјана Ђођевић.

Јубиларно извођење гледаће ученици ОШ „Свети Сава“ из Ниша.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост