Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » ДЕЧИЈА УМЕТНИЧКА КОЛОНИЈА „ГРАЧАНИЦА“


Tabla 08:00:00 0

Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" из села Горње Кусце



У организацији Нишког културног центра у периоду од од 28.05.-01.06.2018. године одржана је Дечја уметничка колонија „Грачаница“  у селу Сићево у Уметничкој колонији. Овогодишњи учесници били су деца из села Горње Кусце из ОШ Петар Петровић Његош“. 
Током боравка у Колонији учесници су имали прилику да учествују у разним радионицама (ликовна, књижевна, позоришна, музичка). Кроз ове радионице стекли су нова знања и искуства. Радионице су држали глумица Народног позоришта у Нишу Ивана Недовић, академски сликар Никола Миловановић, песници Биљана Станојевић и Срђан Сиђа Живковић  док је музичку радионицу одржао Зоран Потић.

 

За време трајања Колоније учесници су имали прилику да се упознају са културно-историским знаменитостима града.
Већ традиционално деца посећују и Градску кућу, а ове године гостопримство им је указала и већница за културу Града Ниша Јелена Митровска.

 

Поред редовних активности деца су обишла и Народно позориште, притом су гледала представу „Улица усамљених аутомобила“. Такође су обишли и коњички клуб „Нонијус“ као и Спортски центар „Чаир“.
Целокупну организацију Колоније радио је Нишки културни центар под покровитељством Министарства културе и информисања Репиблике Србије.

Маја Николић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост