Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Успеси литерарне секције „Разиграно перо“


Tabla 14:00:00 0


Лидија Марић Јовановић, ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац




6 НАГРАДА И ПОХВАЛА, 3 ОБЈАВЉЕНЕ ПЕСМЕ ЧЛАНИЦА ЛИТЕРАРНЕ СЕКЦИЈЕ „РАЗИГРАНО ПЕРО”

Литерарна секција ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца којом руководи мср Лидија Марић Јовановић ниже успех за успехом. У последњих месец дана пет чланица Литерарне „Разиграно перо” награђено је или похваљено на шест литерарних конкурса.  

  

Сања Јеленић, ученица VΙΙΙ4, по други пут ове године је награђена за своју поезију. За песму „Волим га” освојила је 3. награду на ΙΙΙ међународном литерарном конкурсу „Златни лептир” који је у част Десанки Максимовић организовао Дечји културни центар Београд.
Ипак, ово није једина похвала за поезију наше младе песникиње. Сањина песма „Она и он” похваљена је на V међународном пјесничком конкурсу за дјецу „Краљевство белих рада” који организује Међународно удружење стваралаца „Стихом говорим” из Бјелог Поља у Црној Гори и биће објављена у зборнику фестивала.

  

Нина Јуришић, ученица V3, победила је на V републичком литерарном конкурсу који организују Друштво учитеља Тополе и народна библиотека „Радоје Домановић” из Тополе. Нина је освојила прву награду у конкуренцији ученика 5. и 6. разреда основне школе са песмом „Још се сећам своје учитељице”.


Милица Марковић, ученица V4, похваљена је (3. место) на ΧVΙΙ међународном ликовно – литерарном конкурсу „Врт детињства” који организује Народна библиотека „Стеван Сремац” из Ниша. Међу више од хиљаду литерарних радова, Миличина песма „Шта је љубав?”, одабрана је у пет најбољих (додељене прве две награде и три похвале).

На VΙΙΙ међународном фестивалу поезије младих песника „Машта и снови” који организује Центар за културу „Сирмиумарт” из Сремске Митровице похваљене су и објављене у Зборнику „Машта и снови” песме „Кики” ученице V1 Нине Максимовић и „За моју маму” ученице V3 Тамаре Ранковић.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост