Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ЧАСОПИС „САВРЕМЕНА НАСТАВА“ - позив на сарадњу


Tabla 08:00:00 0




НВО "Оаза знања" из Подгорице (невладина органиција која промовише природне науке и књижевност) објављује позив за сарадњу, а поводом првог броја часописа "Савремена  настава". Часопис је отворен за наставнике широм региона.

Теме које ће бити заступљене у часопису су:

- коришћење модерних ИЦТ алата у настави (примјери добре праксе);
- представљање најнових ИЦТ иновација у региону и свијету;
- објављивање наставних припрема (посебно ће бити вредноване оне припреме који укључују коришћење модерних ИЦТ алата);
- истраживачки и теоријски радови из области васпитања и образовања;
- еколошке теме;
- теме 17 циљева одрживог развоја;
- међупредметна повезаност наставе и предузетништва;
- прикази, репортаже, интресатна дешавања из области науке;
- иновације и нове технологије у науци


Радови требају да буду написани у Тајмс Њу Роман формату (12) и послати искључиво као Ворд документ у прилогу мејла. Радови требају да буду конципирани на сљедећи начин:

Име и презиме аутора, школа у којој је ангажован

Наслов рада: (наслов рада треба да буде прецизан и информативан, да одражава суштину предмета проучавања и да не садржи више од десет ријечи)

Резиме: (уобичајено је да има 150- 300 ријечи. Овдје се у кратким цртама дају циљеви рада, примијењене методе, главни резултати и закључци)

Кључне ријечи: (навести 6-8 ријечи које су веома важне за послати текст)

Рад: (Обично садржи увод, резултате рада и закључак. Пожељно је да садржи табеле и слике. Потребно је да има неку смислену цјелину, односно одређени логички ред.)

Литература: (Овдје се наводи основна литература која је служила као основу за написани рад. Потребно је навести име и презиме аутора, наслов књиге, издавача, мјесто и годину издавања. Такође могу бити послати и линкови који су послужили у писању рада)

Превод на енглески језик  (само резиме и кључне ријечи): Потребно је превести резиме и кључне ријечи на енглески језик. Превод мора бити што је прецизније могућ, граматички исправан и јасан.

Аутори који пошаљу свој рад гарантују да је рад њихово оригинално дјело, претходно необјављивано. Аутори чији рад буде прихваћен имају право на захвалницу за сарадњу коју ће им НВО "Оаза знања" послати мејлом. Ауторима се не исплаћује хонорор за објављене радове. Објављивање часописа ће бити онлине за бесплатно преузимање уз адекватну медијску промоцију како часописа тако и аутора заступљених у часопису. Након што аутор(и) пошаље свој рад добиће повратну информацију најкасније 30 дана од пријема мејла о томе да ли је његов рад прихваћен или не. Радове ће прегледати трочлана стручна комисија.

Радови се шаљу на мејл medernanastavacg@gmail.com и то уз назнаку "Рад за часопис Савремена настава"

Радове можете слати до 15 априла 2019. год.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост