Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » НЕДЕЉА КОДИРАЊА II/4 и III/4


Tabla 14:00:00 0


Тања Вречко, ОШ „Младост“ Нови Београд







Ученици II/4 и III/4 и њихове учитељице Драгана Вучен и Тања Вречко укључили су се у НЕДЕЉУ КОДИРАЊА која ангажује ученике и наставнике широм Европе. Кроз различите догађаје (активности) представили су свој рад користећи алгоритамски начин размишљања, програмирање са и без рачунара, кроз игру, забаву и тимски рад.



Наше бинарне наруквице - радионица на којој смо се упознали са бинарним језиком. Добили смо задатак да пронађемо почетно слово свог имена помоћу АСЦИИ кода који рачунари читају и обојимо одговарајућа поља. Наруквице су заиста дивне!



Баш је лепо знати кодирати - Кроз индивидуални, рад у пару и групни рад, ученици ће практично применити научено о кодирању без рачунара. Кроз различите задатке радићемо на развоју алгоритамског начина размишљања.



Графичко кодирање - добили смо припремљен листић са задатком да изаберемо једну слику по избору и користећи стрелице, направимо програм у табели. Када смо програм за слику направили, листић смо разменили са својим паром. Покушали смо да нацтамо слику коју је друг испрограмирао. Занимљиво и забавно!



Помажемо Марку да трчи – програмирамо и играмо се - рад на програмирању кроз играње игрице Run Marco. Помоћу ње смо имали прилику да што боље увежбамо кодирање и применимо га. Помагали смо једни другима, саветовали се и забављали.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост