Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ПОЗОРИШТУ ЛУТАКА


Tabla 15:00:00 0




У оквиру обележавања Дечије недеље Позориште лутака је у понедељак гостовало у Књажевцу са представом "Паткица Жуткица". Јунаци ове дивне приче, Аљенка, Дорофеј, Жуткица, Лија, Твор, Жаба, Јеж, Сова, Птицу и Лептир одушевили су књажевачке малишане. Сликовита, духовита, полетна и пре свега комуникативна позоришна игра између деце, глумаца и лутака, подсећа децу на основне вредности, подстиче код њих сензибилитет, машту, љубав према ближњима, солидарност, осећај за бригу о природи и животињама. Два извођења у Дому културе, сале препуне деце, песма и смех обележили су ово гостовање.

Иста атмосфера била је и јуче у Официрском дому, где је изведена представа “Прича о води” у оквиру манифестације коју је организовало Удружење „Клуб беба, трудница и мама“. Судећи по осмесима и аплаузима, глумци Дејан Гоцић и Тома Бибић освојили су срца и малих и великих гледалаца.

Јуче је отпочео и тродневни програм који организују Градска општина Медијана и Позориште лутака Ниш, у оквиру кога ученици првог разреда основних школа са територије ове општине бесплатно гледају представу „Цвеће мале Иде“. Ђаци прваци су уз Иду, јунакињу ове представе, стрица Зокија, баба Верицу, Идину маму, једног патуљка и бројног баштенског и собног цвећа сложно певали:

"Ми смо диско лале
и афро зумбули.
Овај ритам буди
сваки цвет уснули".

Глумци Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Младен Милојковић и Срђан Миљковић настављају дружење са ђацима првацима данас и сутра, а у петак ученике Основне школе “Бранко Миљковић” очекују јуанци представе “Дамојед”.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост