Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Изложба литерарног стваралаштва и фотографија са песничких фестивала Луке Баровића


Tabla 14:00:00 0







Изложба литерарног стваралаштва и фотографија са песничких фестивала Луке Баровића, ученика 8/6
ООШ „Владислав Рибникар“


Овај је свет чаробно место
Ако га волиш он срећом сија,
Ал’ има једно које је престо
Свих лепих знања и маштарија.

Кућа маште, или библиотека
Је ризница сунаца у лику књиге,
Раширених руку свакога чека,
Великим срцем решава бриге.



 

Овако је у уторак, 29. маја 2018. године песмом Књига је супер ствар Елизабете Георгиев, талентована Ива Жеравица из 4/2 са чаробног степеништа библиотеке отпочела програм на отварању Изложбе литерарног стваралаштва и фотографија са песничких фестивала Луке Баровића, ученика 8/6 наше школе.

Уз Иву је бриљирао и њен друг из одељења, шармантни Марко Орлић, са изванредном дикцијом, заљубљеник у Лукину поезију. Да је и љубав супер ствар показао нам је Марко говорећи две Лукине песме,
Мени је мене жао и Вртоглавицу. Овај шармантни водитељски пар је потом представио Луку читајући текст о њему и његовим подвизима у области литерарног стваралаштва. На сцену је потом изашао Лука и изражајно говорио своју вишеструко награђивану песму У жаргону.
О Луки су емотивно говорили и они, који су обележили његово школовање, учитељица Јелица Васиљевић, наставница српског језика
Сања Терић, одељењски старешина Данијела Савић и директорка школе Снежана Кнежевић.

 

Отварање изложбе су улепшали и имали привилегију да њој присуствују и ученици одељења 4/2 и 4/4 који су на крају уживали у коктелу који им је Лука приредио.

 
 

Изложбу и програм отварања је осмислила и организовала библиотекарка школе, Мирјана Шошкић. У реализацији су учествовали и: учитељица Јелица Васиљевић, професорке разредне наставе у продуженом боравку Верица Кулаузов, Тања Николић и Ивана Јаковљевић и професорке техничког и информатичког образовања Данијела Никић и Биљана Цветковић. Фотографијама и камером су догађај у времену зауставили, госпођа Тања Баровић и наставница разредне наставе Нина Радић као и господа Игор Баровић и Никола Орлић.
А теби Лука, на животним раскршћима, као што је ово раскршће пред тобом, желимо ветрове који ће те носити путевима твојих жеља и истрајност да тим путевима стигнеш до циља!


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост