Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Дaн палачинки


Tabla 08:00:00 0


Јелена Ивановић, ОШ „Горачићи“ Горачићи





Могу бити слатке или слане, с џемом, еурокремом, орасима или медом. Какве год биле, укусне су и веома примамљиве. Погађате, реч је о палачинкама.
У Основној школи „Горачићи” у Горачићима наставница енглеског језика Мирјана Марић, у сарадњи с библиотекарима школе Чедомиром Сандићем и Бранком Трнавац, обележила је Дан палачинки у складу с енглеском и руском традицијом.
Активност је била припремљена за ученике седмог и осмог разреда. Наши најмлађи школарци замолили су да добију улазницу и присуствују овом часу, што је њихова наставница енглеског с одушевљењем прихватила.
У првом делу програма чули смо песмице на различитим језицима (српски, енглески, руски, италијански, француски, немачки и шпански). Подсетили смо се чувених латинских цитата. Изрека „Човек је богат онолико колико језика говори”, показала се као тачна, јер недовољно владање страним језиком може бити препрека у напредовању у каријери, при упису на факултет, одласку у иностранство или комуникацији на путовањима. Учење и знање страног језика осим што нам развија самопоуздање, олакшава тражење важних информација, шири нам видике и помаже у стицању нових погледа на свет.
 
У другом делу програма ученици су се упознали с обичајима везаним за прављење палачинки у Србији, Русији и Енглеској. Прво су извлачили куглице у којима су се крила загонетна питања, а тачни одговори дали су решење Масленица. Наставница руског језика кроз кратак филм упознала их је с овим празником. Затим је уследило изненађење – трка палачинкама. Публика је навијала за свог фаворита. Оба такмичара су била сјајна, али је победио Иван Шипетић, ученик седмог разреда. На самом крају манифестације сви посетиоци имали су прилику да дегустирају палачинке. Публика је уживала у програму, а ђаци су тражили да се оваква приредба ускоро понови.



«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост