Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Прваци у библиотеци


Tabla 09:00:00 0

Јелена Ивановић, ОШ „Горачићи“ Горачићи


 



З
а ученике првог разреда Основне школе „Горачићи” наставник српског језика и библиотекар Чедомир Сандић одржао је час у библиотеци под називом Шта знаш о бајкама. Циљ радионице био је да се ученици кроз игру упознају са значајем књиге и читања, али и да се упознају са радом библиотеке, начином позајмљивања књига, роком враћања.
На самом почетку, ученици су имали задатак да одгонетну загонетку чије је решење књига. Игром Корак по корак ученици су уведени у свет библиотеке. Упркос маштовитим и занимљивим одговорима на питања шта је библиотека и ко може да позајми књиге, објашњено им је да се знање стиче из књига и да читањем постајемо паметнији. У књигама се откривају они светови за које не знамо да постоје и до којих једино можемо доћи уз помоћ маште. Били су одушевљени када су схватили да ће добити чланске карте, али и да ће на крају часа понети по једну сликовницу. 
На основу слика препознали су о којој бајци је реч, а потом су од испремештаних слова састављали речи које су се односиле на неке бајке. Игром пантомиме и решавањем асоцијација наши најмлађи школци уживали су у свету бајки, али су имали утисак да се све време играју, а помоћу игре дете сазнаје свет.
Надамо се да ће пријатна и весела атмосфера пренети на вољу за читањем.



«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост