Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Нејра Ахметбеговић - Сама у кући


Tabla 14:00:00 0


Марица Ферхатбеговић, Прва основна школа, Живинице, Босна и Херцеговина






Сама у кући


Онда је зачула јак ударац који је долазио из дневног боравка. Помисли: „Да ли ми се причињава или неко заиста покушава провалити у кућу? Шта да радим?

Испрва није вјеровала, али онда...

Наизлглед сасвим обичан љетни дан, тринаестогодишњакињи Уми овај дан представља један од њој најгорих у животу, а и има оправдање зашто је тако.

Сама је у кући, на спрату, нема појма каква јој се траума спрема. На кући је постављена камера, тачније на улазу, а аларм се огласи сваки пут кад се отворе она улазна врата. Међутим, провалник, или можда и провалници, су се добро припремили за овај упад у туђу кућу. Знали су да морају заобићи камеру па су одлучили ући кроз прозор на дневном боравку. Зачула се кеса пуна алата, Ума је то чула, али мисли како јој се то само причинило. А онда... још јаче: Трас! Тај јој је звук одзвањао у ушима. Паника је обузела њено мало срце, зове полицију, али њима се, сигурно, не жури да дођу причали би њени вршњаци. Она то мора сама ријешити или би се ово могло завршити... од страха није смјела ни размишљати како. Тресући се и са сузама у очима је изашла на балкон. Прво је мало ослушкивала, чула се шкрипа прозора и кеса у којој је одзвањао алат који је сваке секунде мијењан. Престрашеним и благо промуклим гласом упита: Да ли је неко ту? Чују се само ужурбани кораци провалника који је брзо утекао. Након пар секунди настао је мук, само се Ума могла чути како плаче.

Ума и њена породица сваки дан стрепе од помисли да ће се поновити све ово јер се није открило ко је човјек који је покушао провалити у кућу, и могао би се вратити сваког тренутка.



Нејра Ахметбеговић, VII разред

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост