Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Маша Алексић - ЈЕСЕН


Tabla 16:00:00 0


Данијела Оцокољић, ОШ „Никола Тесла“ Раковица – Београд






ЈЕСЕН


Лето нас је напустило и за собом однело лепо време и школски распуст. Време је да се вратимо у наше ђачке клупе. Јесен је нечујно дошла у наш родни крај.

Зелени листићи су сада жути, па је дрвеће изгубило своје зелене капуте. Сво лишће опада са сивих грана. Дрвеће је сада голо и хладно му је.

Сви прелепи цветићи који су красили баште и балконе су увели. Природа се потпуно мења. Мајка природа је у јесен донела лоше време. Плаво небо сада је тмурно и сиво. Све више пада киша, а када не пада сија зубатосунце. Можемо све ређе излазити напоље због блата и лошег времена.

За све уметнике јесен је најинспиративније годишње доба зато што је препуно различитих боја и дешавају се разне промене у природи. Сликарка јесен за једну ноћ ослика све градове. Обоји сваки лист. Она само замахне својом магичном четкицом и створи чаролију. Животиње се припремају за зимски сан, а људи скупљају плодове и праве зимницу. Шума је у јесен просто прелепа због толико боја. Ту нема само зелене већ су заступљене и многе друге боје.

Много волим да када ходам док ми испод ногу шушти лишће. Једина мана јесени је хладноћа, али све остало је савршено. Птице селице се селе на југ. Жао ми је што ме ујутру неће будити њихове песмице.

Јесен је годишње доба које је најлепше управо због својих боја. Уживам у свакој чари јесени. Највише волим јесење пејзаже, шуштање опалог лишћа и мирис дуње на орману.



Маша Алексић, 5/5

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост