Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » „ПАТКИЦА ЖУТКИЦА“ НА „ЛУТ ФЕСТУ“ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ


Tabla 09:00:00 0



Позориште лутака Ниш учествује са представом „Паткица Жуткица“ на Деветнаестом међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ у Источном Сарајеву, који се одржава од 13. до 18. маја.
За овогодишњи такмичарски програм одабрано је 11 представа из Бугарске, Шпаније, Ирана, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије.
Мото овогодишњег фестивала  је “Поетика луткарског израза”. Директор и селектор фестивала Витомир Митрић истиче да ће се “кроз поетику луткарског израза проћи кроз више сегмената. Од изложбе која је посвећена театру, радионица посвећених луткарству, на којима ће настати лутке које ће остати у власништву фестивала, мастер клас предавања до представа у пратећем програму”.

Позориште лутака Ниш ће у оквиру фестивалског програма у Културном центру у Источном Сарајеву представу „Паткица Жуткица“ извести 3 пута:
- У среду, 16. маја у 17.00 часова
- У четвртак, 17. маја у 10.00 и 11. 00  часова
Представу „Паткица Жуткица“ је режирао Дејан Гоцић, који и тумачи једну од улога. Уз њега, у представи играју Јелена Ђорђевић и Тома Бибић.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост