Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА „РАЗИГРАНО ПЕРО” НАЈБОЉА У СРБИЈИ


Tabla 10:00:00 0




ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА „РАЗИГРАНО ПЕРО”
НАЈБОЉА ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА У СРБИЈИ

Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца проглашена за најбољу основношколску литерарну секцију у Србији. Професорка Лидија Марић Јовановић, која руководи литерарном секцијом, награђена пети пут за менторски рад са талентованим литерарцима.

 


Креативни рад и успеси чланова литерарне секције у предходној 2017/2018. школској години донели су Литерарној секцији „Разиграно перо” Основне школе „Миле Дубљевић” из Лајковца прву награду на Републичком такмичењу литерарних секција и дружина основних и средњих школа Србије. Овај велики успех још је значајнији када се има у виду да је литерарна секција ОШ „Миле Дубљевић” први пут учествовала на овом републичком такмичењу које заједнички организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанке Максимовић.

Чланови Литерарнe секцијe „Разиграно перо” у школској 2017/2018. години освојили су 15 награда на различитим локалним, републичким и међународним литерарним конкурсима, реализовали неколико креативних радионица, обележили значајне празнике и књижевне јубилеје, организовали и реализовали изложбе и на различите начине учествовали у културном животу школе и општине. У претходној години објављено је 18 литерарних радова чланова секције у зборницима, збиркама и часописима, као и 16 текстова о раду и успесима секције у различитим штампаним и електронским медијима.

Руководилац Литерарнe секцијe „Разиграно перо” мср Лидија Марић Јовановић награђена је за менторски рад са ученицима и стручно вођење секције наградом „Проф. др Слободан Ж. Марковић”. Ово је пета награда на Републичком такмичењу литерарних секција и дружина основних и средњих школа Србије за професорку Марић Јовановић која је претходна четири пута била награђена за руковођење Литерарном секцијом ОШ „Браћа Недић” из Осечине.

Додела награда најбољима традиционално се одржава на Филолошком факултету у Београду за време трајања Зимског семинара за професоре и наставнике српског језика и књижевности. Ове године свечана додела одржана је 1. 2. 2019. у Сали хероја Филолошког факултета, а награде (дипломе и књиге за наставника ментора и школску библиотеку награђене секције)  додељивала је председница Друштва за српски језик и књижевност проф. др Зона Мркаљ.


 

Награђене литерарне секције: 

1. место: Литерарна секција „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић”, Лајковац, проф. мср Лидија Марић Јовановић
2. место: Литерарна секција „Људићи” ОШ „Коста Стаменковић”, Српски Милетић, проф. Душанка Шупут Тричковић
2. место: Литерарна секција ОШ „Др Драган Херцог”, Београд
проф. Ивана Ковачевић
3. место: Литерарна секција ОШ „Жарко Зрењанин”, Зрењанин
проф. Емилија Ћоровић  

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост