Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Дечји литерарни конкурс “Пробудимо успаване речи”


Tabla 08:00:00 0




Конкурс отворен до: 28. фебруара  2019. године до поноћи
Конкурс расписује: Сајт МојеДете

Драга децо,

Људи су се увек селили из различитих разлога, остављали свој говор и своје речи у АМАНЕТ млађима, као неки дар који требају чувати у срцима, као мирис дома који се не заборавља.

Тако су се речи сударале вековима, старе са новима, увек су нове, млађе биле јаче, па су старе посустајале на том путу. По њима је полако падала прашина и биле су тужне и усамљене све до овог конкурса намењеног њима.

Ево, сад су упрле поглед у вас с надом да ћете обрисати прашину са њих и оживети их тако што ћете написати неку причицу или песму о њима. Читава МАХАЛА у којој станују те речи, чека на вас, драга децо. Неће бити БАДАВА или ЏАБЕ, освојићете својом песмом награду и добити диплому, али најважнија  награда ће се налазити у вашем срцу јер сте помогли једној заборављеној, успаваној речи.

ТРАЖИ СЕ УСПАВАНА РЕЧ – име испод талога прашине, осећање које израња из магле, глагол који се одавно не глаголи, придев који ће разбуктати оно што је угасло и тавно.

Упшти услови конкурса

Тема конкурса је слободна, можете писати о било чему а једини услов је да пробудите макар једну успавану реч.

Ученици ће бити бодовани у три категорије

I категорија – (младји основци  – од 1 до 4 разреда)
II категорија – (старији основци – од 5 до 8 разреда)
III категорија – (средњошкоци – од 1 до 4 разреда)

Право учешћа имају сва деца – ученици основних школа из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Сваки рад треба да садржи: име и презиме ученика, узраст, име школе, као и име ментора (то може бити родитељ, учитељ или наставник), као и његову евентуалну сагласност да исти буде објављен на сајту МојеДете.

Поред ових података можете нам послати кратку биографију детета у неколико реченица.

Наша препорука би била да користите Тajмс Њу Роман фонт 12, али није грешка уколико изберете и неки други фонт. Можете нам слати ваше радове у форми поезије или прозе.

Један ученик може послати највише један рад у прози и једну песму.

Сви пристигли литерарни радови морају бити ауторска дела (не смеју да буду преузети са интернета или неког другог извора).

Рок за достављање радова је: 28. фебруар  2019. године до поноћи.

Неблаговремене радове нећемо узимати у обзир, а радове којима недостаје потписана Сагласност нећемо публиковати.

Награде

Најбоље у категоријама наградићемо ситним школским прибором, похвалницама и књигама које ће у ову сврху даривати Креативни центар.

Жири ће доделити: прву, другу и трећу награду у свим категоријама.

Слање литерарних радова

Своје радове нам шаљите на е-маил kreativci@mojedete.info са назнаком “Пробудимо успаване речи“, а ми ћемо их са задовољством објавити.

На овом линку можете преузети Сагласност која мора бити потписана, скенирана и послата на е-маил kreativci@mojedete.info заједно са литерарним радом.

Напомена

Наравно, осим песама и писмених састава на задату тему, и даље можете слати радове друге садржине у оквиру сталног литерарног конкурса под називом “Подели дар”, а ми ћемо их са задовољством објављивати у оквиру категорије ДЕЦА ЗА ДЕЦУ као што смо то и до сада радили.

Срдачно, ваш админ тим

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост