Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ДРАМСКО-РЕЦИТАТОРСКА СЕКЦИЈА ОШ „ЋЕЛЕ-КУЛА“ ИЗ НИША


Tabla 13:00:00 0


Мирослав Савић, ОШ „Ћеле кула“ Ниш






У нашој школи заступљено је више секција: драмско-рецитаторска, ликовна, математичка, спортска, шаховска, биолошка, историјска, еко-секција... Ове секције обухватају све разреде у више нивоа. Представићу вам једну од њих, а то је драмско рецитаторска секција.

Ова секција ради у три нивоа: први и други разред води Мирослав Савић, професор разредне наставе, трећи и четврти разред води Маја Јоцић, професор разредне наставе и од петог до осмог води Ирена Златковић, професор српског језика и књижевности. Иако су различити узрасти ученика, секција ради у сарадњи сва три нивоа. Томе је допринела изузетна сарадљивост наставника који воде секцију, а и самих ученика који су веома заинтересовани, радни, вредни и надарени. Доказали смо да свака приредба и манифестација може да се одради са свим узрастима ученика и да за сваког ученика може да се нађе место и улога. Изузетну помоћ у раду доноси нам дечији хор који води Марија Петровић, професор музичке културе, која са својим „Лептирићима“ уноси додатну енергију у сваку приредбу и манифестацију.


 



У овој школској години урадили смо, за сада, а тек је почетак, три приредбе које су биле веома успешне. То су:
- Приредба поводом пријема првака у Дечји савез, одржана на крају Дечје недеље уз присуство многих гостију, родитеља, ученика и наставника од којих смо добили само речи хвале и огроман аплауз;
- Традиционална приредба у Геронтолошком центру поводом Месеца старих лица. Иначе, ми гостујемо врло често у Геронтолошком центру, јер им унесемо расположење и разведримо им дане;
- Приредба поводом Дана Вука Караџића, одржана 7. 11. 2018. у нашој свечаној сали уз присуство многих ученика, родитеља, наставника и гостију од којих смо добили велики аплауз и велике похвале.

У свим овим приредбама учествовали су ученици од првог до осмог разреда учесници драмско-рецитаторске секције и хора „Лептирићи“. Уз дивну музику, маскенбал, рецитал, драмско извођење, уметнички плес и фолклор обележили смо ове манифестације.

И, наравно, то није све. Спремамо велику приредбу поводом Новогодишњег празника, затим поводом школске славе Свети Сава, затим традиционалне приредбе поводом Ускрса и нашу најдражу манифестацију поводом Дана школе.

Ово није случај само ове школске године. Поред ових традиционалних, ми сваке године имамо велики број различитих приредби. Сваке године, по више пута, угостимо предшколце из наше школе и околних вртића и приредимо им изузетно леп програм и увек им понешто поклонимо, гостујемо у парку Светог Саве на различитим манифестацијама, у Дечјем центру у парку Чаир, у општини Медијана, у сали Симфонијског оркестра, у Дечијој библиотеци, у сали Бановине и на свим осталим местима где нас позову. Све ово говори да смо увек спремни да пригодним програмом развеселимо публику и дан учинимо посебним.


      

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост