Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА УЧЕСТВУЈЕ НА ФЕСТИВАЛУ „МАЛИ ЈОАКИМ“


Tabla 10:00:00 0




ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА УЧЕСТВУЈЕ
НА 11. ФЕСТИВАЛУ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „МАЛИ ЈОАКИМ“


Позориште лутака Ниш учествује са представом „Цвеће мале Иде“ на Једанаестом фестивалу професионалних позоришта за децу и младе „Мали Јоаким“, који се одржава од 15. до 22. октобра у Ужицу.

По одлуци селектора Бориса Тодоровића у такмичарском програму биће изведено 7 представа професионалних позоришта из: Лазаревца, Крушевца, Новог Пазара, Шапца, Пирота, Крагујевца и Ниша. Иначе, на фестивалу могу учествовати само позоришта која сачињавају Заједницу професионалних позоришта Србије и могу се наћи само представе које су своја премијерна извођења имала у претходној сезони.

Позориште лутака Ниш наступа у суботу, 20. октобра у 16.00 часова у ужичком Народном позоришту, које је организатор овогодишњег фестивала.

Представу је режирала Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Младен Милојковић и Срђан Миљковић.

Ово је друго фестивалско извођење представе „Цвеће мале Иде“, која је пре седам дана изведена и на Међународном фестивалу позоришта за дјецу у Бања Луци, на коме је Биљани Раденковић додељена награда стручног жирија за глумачко остварење.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост